Maak heel eenvoudig met Digestive choc koekjes van Schär, karamelpasta en pindakaas met stukjes pinda overheerlijke glutenvrije dubbeldekkers.

Opeens bedacht ik om dit koekje te maken en oh wat zijn ze lekker! Verrukkelijk, super simpel om te maken en tevens leuk als traktatie. Volg voor de uitleg de volgorde van deze foto’s.

1
2

3

4

5

6

7

8.0

De foto’s spreken volgens mij voor zich, maar hieronder de ingrediënten en werkwijze.

Ingrediënten (voor 6 koekjes)

  • 1 pak Digestive choc (Schär)
  • Karamelpasta (Bebogeen)
  • Pindakaas met stukjes pinda (Calvé)

Werkwijze

Besmeer van zes koekjes de kant met chocola met pindakaas en karamelpasta. Leg hierop de andere zes koekjes met de chocoladekant naar beneden. Zet de koekjes drie minuten op 150 graden in de oven. Laat de koekjes afkoelen tot de chocola weer hard is.

Deze koekjes zijn leuk als glutenvrije traktatie. De smaken doen denken aan Snickers, door de combi van chocola en pinda. Echt een klassieke en heerlijke combi! Door de karamelpasta krijgt het koekje een extra dimensie. Echt, je zou ze moeten proberen, deze leuke glutenvrije dubbeldekkers.. Vast ook heel leuk om te maken met kinderen.

Glutenvrije traktatie

Wij hebben veel meer superleuke traktatie ideeën! Traktaties kunnen zoet zijn, zoals deze glutenvrije dubbeldekkers, maar tegenwoordig wordt er ook veel aandacht besteed aan het uitdelen van gezonde traktaties. Kijk hier voor inspiratie voor glutenvrije traktaties.