Deze glutenvrije ham kaas rolls met honing mosterdsaus zorgen voor een smaakexplosie in je mond. Een heerlijk hartig hapje met een zoete nasmaak. 

Hartig en zoet gaan perfect samen, dat blijkt wel toen ik deze ham kaas rolls met honing mosterdsaus maakte. Dit hapje maak je heel gemakkelijk een paar uur van tevoren. Perfect dus als kerst snack of als bijgerecht bij het kerstdiner. Je schuift ze zo de oven in als je bezoek er is. De rolls zijn gemaakt met glutenvrije bladerdeeg en ham en kaas, als sausje maakte ik zelf een honing mosterdsaus waar ik maanzaad doorheen deed. De combinatie van ingrediënten is echt fantastisch en zal bij velen in de smaak vallen.

Ingrediënten (12 stuks)

  • 1 rol bladerdeeg (Schär)
  • 6 plakken achterham
  • 5 plakken belegen kaas
  • 90 gr roomboter
  • 2 el donker bruine basterdsuiker
  • 1 el Franse mosterd
  • 1 el honing
  • 1 el blauw maanzaad

Werkwijze ham kaas rolls met honing mosterdsaus

  1. Laat de bladerdeeg ontdooien.
  2. Verwarm oven voor op 180 graden.
  3. Rol bladerdeeg uit en leg hierop de plakken ham zodat het hele deeg bedekt is.
  4. Leg op de ham de plakken kaas.
  5. Rol het bladerdeeg op en snij in 12 gelijke stukken. Je hebt nu 12 rolletjes.
  6. Vet de bodem van een ovenschaal in met roomboter, leg de rolletjes hierin naast elkaar.
  7. Doe in een steelpan de roomboter, donker bruine basterdsuiker, mosterd, honing en maanzaad. Verwarm dit alles en roer goed.
  8. Giet het warme sausje over de rolletjes in de ovenschaal.
  9. Zet de ovenschaal 25 à 30 minuten in de voorverwarmde oven.

De rolletjes zijn zowel warm als koud heerlijk. Zelf vind ik ze afgekoeld het lekkerste. De smaken komen dan nog meer tot z’n recht.