Glutenvrije mayonaise

Recept: Glutenvrije mayonaise

Glutenvrij op wintersport naar Valmenier

De drie glutenvrije favorietjes van AnneDe Keuze van Miss Glutenvrij De drie glutenvrije favorietjes van Anne van Miss Glutenvrij Glutenvrije favorietjes: In sommige producten kan...

De drie glutenvrije favorietjes van Anne

De Keuze van Miss Glutenvrij De drie glutenvrije favorietjes van Anne van Miss Glutenvrij Glutenvrije favorietjes: In sommige producten kan je gewoon ALTIJD zin hebben!...

Glutenvrije Salted Caramel Fudge Maken

Glutenvrije week bij Lidl: vanaf 5 januari 2023Nieuws Glutenvrije week bij de Lidl: vanaf 5 januari 2023 Wat een begin van het jaar! Vanaf donderdag...

Gimbap 김밥 (Koreaanse sushi)

Glutenvrije week bij Lidl: vanaf 5 januari 2023Nieuws Glutenvrije week bij de Lidl: vanaf 5 januari 2023 Wat een begin van het jaar! Vanaf donderdag...

Glutenvrije mayonaise vinden kan best lastig zijn. Ook zijn er aan deze saus veel E-nummers toegevoegd om het product houdbaar te maken. Je eigen ‘gezonde’ mayonaise, maak je in een handomdraai. In dit artikel laat ik zien hoe ik homemade mayo maak.

Mayonaise is breed inzetbaar! Lekker bij de friet, gebakken aardappeltjes, een stukje vlees en door salades. Ik ben er dol op. Maar toen ik de ingrediëntenlijst van mijn fritessaus van Gouda’s Glorie eens ging bestuderen, zag ik dat er nogal wat E-nummers aan waren toegevoegd. En omdat ik hier echt beter op wil gaan letten, besloot ik mijn eigen glutenvrije mayonaise te maken. En dan zonder rare toevoegingen en smaakversterkers, maar puur zoals deze saus ooit bedoeld was.

Ingrediënten

Benodigdheden

  • Staafmixer
  • Hoge pot met deksel

Werkwijze

Gebruik een zo vers mogelijk ei. Doe deze vervolgens in de pot en voeg de olie toe. Zet de staafmixer op de bodem en laat hem draaien. Trek de mixer langzaam omhoog. Je ziet de mayonaise ontstaan. Voeg hierbij de azijn, mosterd en zout en peper naar smaak. Roer even goed met een vork en je mayonaise is klaar.
Je hebt echt binnen een paar minuten je eigengemaakte saus op tafel staan.

Hoe bewaar je glutenvrije mayonaise?

De mayo is een week houdbaar als je de pot met deksel in de koelkast zet. Wil je minder of meer saus maken, halveer of verdubbel dan de ingrediënten. Om je zelfgemaakte aioli te maken doe je door de mayonaise wat knoflook. De saus proeft iets zuurder dan de mayonaise die je in de supermarkt koopt, maar ik vind ‘m heerlijk. Eet smakelijk!


Heb jij de glutenvrije mayonaise al gemaakt? Tag ons via insta @missglutenvrij of laat het ons weten in een reactie!

Recept: Maak zelf verse glutenvrije pasta

Glutenvrije week bij Lidl: vanaf 5 januari 2023Nieuws Glutenvrije week bij de Lidl: vanaf 5 januari 2023 Wat een begin van het jaar! Vanaf donderdag...

Glutenvrije tonijnsalade voor op brood 

Deze glutenvrije tonijnsalade valt bij vrijwel iedereen waarvoor ik ‘m maak in de smaak en ze vinden de salade vele malen beter dan de supermarkt…

Makkelijk zelf glutenvrije muesli maken

Ik ben dol op muesli, de verzamelnaam voor bij elkaar gegooide ontbijtgranen en wat gedroogd fruit of noten. Ik maakte met cornflakes, havermout, rozijnen en…

Verse Pizza Margherita Glutenvrij

In dit artikel geef ik jullie het recept voor een heerlijke ambachtelijk verse pizza. Ik maakte met glutenvrij bloem mijn eigen pizzabodem en belegde hem tot een pizza…

Heerlijke knapperige glutenvrije granola

Sinds ik granola heb ontdekt, krijg ik er maar niet genoeg van. Eerder poste ik al een super makkelijk granola recept, nu heb ik een…

Glutenvrije pindasaus

Glutenvrije pindasaus is geen overbodige luxe! Bij de nasi of een stukje vlees van de barbecue lust ik namelijk graag een flinke schep pindasaus. Helaas…