Deze glutenvrije kaasburgers maak je in een handomdraai. Het ideale recept voor als je oud brood over hebt en perfect als vleesvervanger. 

Mijn vriendin Daphne verraste mij weer met een heerlijk recept. Ze noemt deze burgers, ‘Easy Cheesy’s’, en easy zijn ze zeker. Een perfect recept voor als je van je oude brood af moet. Lekker als lunch, maar ook de ideale vleesvervanger bij de warme maaltijd.

Ingrediënten (4 stuks)

  • 5 sneetjes Meisterbäckers wit
  • 5 champignons
  • Handje fijngesneden prei
  • 2 eieren
  • 5 eetlepels paneermeel (Pan Grati Schär)
  • Mespunt sambal oelek (Conimex is glutenvrij)
  • 100 gram belegen kaas geraspt
  • Zout
  • Peper
  • Paprikapoeder
  • Roomboter om in te bakken

glutenvrije-kaasburger

Werkwijze glutenvrije kaasburgers

  1. Snij de champignons heel fijn en bak even in roomboter.
  2. Scheur het brood in stukken, doe dit in een kom en doe hierbij de overige ingrediënten.
  3. Kneed het mengsel tot vier even grote ballen.
  4. Druk de bal plat tot een burger en bak aan beide kanten in roomboter tot deze goudbruin is.

Easy he? De burgers doen hun naam eer aan. Daphne en ik aten de burgers als lunch met wat rucola en komkommer. Daphne zei na het maken van de burgers: ‘Met glutenvrij brood zijn ze nog beter, de substantie van de burger is perfect.’ En daar ben ik het helemaal mee eens. Een smaakexplosie in je mond met een lekker korstje.

Nog meer burgers

Op mijn recept vind je nog een heerlijk recept voor glutenvrije vegetarische burgers: Broccoli Burgers.