Zoeken

Glutenvrije linzenpasta – waarom wij er GEK op zijn!

Linzenpasta: een glutenvrije pastasoort die wat ons betreft nog niet genoeg in de spotlights staat! We vertellen je waarom het zo een fijn product is, hoe het smaakt én waarom het beter is dan veel andere glutenvrije pasta.

 

Glutenvrije linzenpasta

Linzen zijn peulvruchten en deze zijn van nature glutenvrij. Wel is het heel belangrijk om op de verpakking van de linzenpasta die jij op het oog hebt, even te checken of de pasta vrij is van (sporen van) gluten. Dit verschilt natuurlijk per merk en het is niet zeldzaam dat er ergens in het productieproces glutenbesmetting plaats kan vinden. Staat er een glutenvrij logo op? Super! Net zoals linzen in allerlei kleuren en varianten bestaan, kan je ook verschillende varianten glutenvrije linzenpasta vinden: rode linzen en gele linzen zie je het meest.

 

Bron van vezels

Herken je dat? Je hebt een heel bord glutenvrije pasta op, maar snakt een uur later alweer naar snacks. Dat is niet vreemd, want veel glutenvrije pasta bevat erg weinig vezels. Vaak is glutenvrije pasta namelijk gemaakt van mais of rijstmeel. Dit is niet erg voedzaam. Gelukkig is linzenpasta dit wel! Linzen bevatten lekker veel vezels. En juist als je glutenvrij moet eten, is dit belangrijk om op te letten. Met linzenpasta houd je dus langer een verzadigd gevoel.

 

linzen glutenvrije linzenpasta

 

Rijk aan eiwitten

Linzen bevatten veel eiwitten. Dit is super gunstig als je een plantaardig dieet hebt of graag sport. Eiwitten zijn de bouwstenen van ons lichaam en zorgen onder andere voor groei en herstel van spieren. Ook een groot voordeel: het zorgt voor een stabiele energie.

 

Smaakvol maar specifiek

Waar smaakt linzenpasta naar? Je raadt het al: naar linzen! Als je linzen echt vies vindt, zal je dus deze pasta ook niet lekker vinden. Linzen hebben een wat nootachtige smaak en dit proef je terug in de pasta. Maar wees gerust, het is niet te overheersend. Wel is het een stuk uitgesprokener dan glutenvrije pasta van neutralere gewassen zoals mais of rijst. Toch kan je linzenpasta gebruiken voor veel gerechten en mengt het qua smaak makkelijk. Denk aan pasta pesto, bolognese of lekkere groenterijke lasagne.

 

Groene erwtenpasta en kikkererwtenpasta

Ook van andere peulvruchten wordt pasta gemaakt. Groene erwtenpasta vind je tegenwoordig ook in veel lokale supermarkten (let wel op of het echt glutenvrij is!). En kikkererwtenpasta komt ook wel eens langs. Wij vinden linzenpasta lekkerder. Dit komt vooral door de structuur. Erwtenpasta wordt snel wat meliger, terwijl linzenpasta een heel prettige structuur heeft: bijna vergelijkbaar met ‘normale’ pastasoorten!

 

 

moussagne

 

 

Wat kan je doen met glutenvrije linzenpasta?

Glutenvrije linzenpasta kan je voor heel veel gerechten gebruiken. Deze lasagnebladen van gele linzen zijn heerlijk voor een goedgevulde lasagne. We hebben ook een recept online staan voor “moussagne” – een variatie van moussaka en lasagne. Spaghetti kan je krijgen van zowel rode als gele linzen. Een perfecte basic die prima samengaat met (vega) bolognesesaus. Voor een pastasalade kan je fusilli van rode linzen gebruiken.

 

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *