Glutenvrije Maaltijden Thuisbezorgd Door Albert Heijn

Goed nieuws voor mensen die geen zin of mogelijkheid hebben om te koken! Albert Heijn komt binnenkort met iets nieuws: Maaltijd Thuis. Met deze maaltijdservice wil Albert Heijn het voor klanten mogelijk maken verse en gezonde maaltijden thuisbezorgd te krijgen. En het mooie is: ze houden hierbij rekening met persoonlijke eetwensen, zoals glutenvrij, zoutarm of vegetarisch. De klant kan de maaltijd helemaal naar eigen wens en smaak laten bereiden. Geweldig!

 

GLUTENVRIJE MAALTIJDEN THUISBEZORGD

De maaltijdbezorgservice van Albert Heijn gaat landelijk (glutenvrije) maaltijden bezorgen aan zowel huishoudens als bedrijven en instellingen. Alle maaltijden worden kant-en-klaar geleverd en hoeven alleen nog maar opgewarmd te worden. Ze gaan tussen de €5,99 en €8,29 kosten.
Dit is een goede vooruitgang voor bijvoorbeeld zorginstellingen waar patiënten met coeliakie of andere dieetwensen verblijven. Of denk aan senioren en anderen die wellicht moeite hebben met het bereiden van maaltijden. 

De missie van Albert Heijn is ‘Samen beter eten bereikbaar maken. Voor iedereen.’ Albert Heijn is als supermarktketen ook al een van de grotere spelers binnen het glutenvrije segment. Met deze stap laat het bedrijf zien ook hierin nog verder te willen groeien. 

Momenteel kunnen er nog geen maaltijden besteld worden. We hopen hier binnenkort een update over te geven!

ALBERT HEIJN SPEELT IN OP TRENDS

Albert Heijn is niet onbekend met het snel implementeren van trends en ontwikkelingen. In november 2012 begon de supermarktketen, als eerste in Nederland, met het bezorgen van boodschappen aan huis. Een paar jaar later in 2015 konden de eerste Allerhande Maaltijdboxen worden besteld.
Ook de voedingstrends blijven niet achterwege; er komen door de jaren heen steeds meer opties voor onder andere vega(n), glutenvrij en lactosevrij. Dit is ook te zien in het maandelijkse tijdschrift Allerhande. Er is flink geïnvesteerd in de groei van glutenvrije opties. In steeds meer filialen is er een ruim(er) glutenvrij schap te vinden en ook de glutenvrije huismerk producten worden steeds uitgebreider en beter.
In april 2022 is Albert Heijn ook in Amsterdam begonnen met het thuisbezorgen van boodschappen via thuisbezorgd.nl en Deliveroo. Dit wordt waarschijnlijk later uitgebreid naar andere steden.

Wat vind jij van deze ontwikkeling? Laat het weten in de reacties.

Heb jij dé gouden glutenvrije tip? Stuur ons een mailtje naar: redactie@missglutenvrij.nl

Bronnen en referenties

NU.nl. (2022, 8 juni). Albert Heijn gaat eigen maaltijden bezorgen. NU – Het laatste nieuws het eerst op NU.nl. Geraadpleegd op 9 juni 2022, van https://www.nu.nl/economie/6205246/albert-heijn-gaat-eigen-maaltijden-bezorgen.html

Geschiedenis in detail | Albert Heijn. (z.d.). Geraadpleegd op 9 juni 2022, van https://www.ah.nl/over-ah/geschiedenis/geschiedenis-detail

Albert Heijn. (2022, 8 juni). Albert Heijn bezorgt met ‘Maaltijd Thuis’ lekkere en gezonde maaltijden. Nieuws.ah.nl. Geraadpleegd op 9 juni 2022, van https://nieuws.ah.nl/albert-heijn-bezorgt-met-maaltijd-thuis-lekkere—-en-gezonde-maaltijden/

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *