Ik ben dol op een flink bord nasi. Maar dan wel zonder gluten én zonder slechte e-nummers. Lees hier mijn recept.

Nasi, ik eet het graag. Vroeger bij mijn ouders aten we regelmatig nasi en ook toen ik op mezelf ging, maakte ik dit gerecht vaak. Lekker makkelijk en je kan het zo fijn invriezen (scheelt weer een keer koken). Voorheen maakte ik mijn nasi met de zakjes van Conimex, maar helaas zitten hier nu gluten in én ze bevatten slechte e-nummers. Verkeerde e-nummers probeer ik al zo’n twee jaar zo min mogelijk te eten en dat bevalt goed. Gelukkig is een heerlijke pan nasi zonder gluten en slechte e-nummers niet moeilijk te maken. Ik deel mijn recept graag met jullie.

Ingrediënten (4 à 5 personen)

  • 300 gram basmati rijst
  • 500 gram rundergehakt 
  • 150 gram spekreepjes
  • 800 gram Chinese roerbakmix
  • 1 ui
  • 1 groente bouillonblokje (Healthy Planet te koop bij Eko Plaza)
  • 3 flinke eetlepels nasi kruiden (Het Blauwe huis te koop bij Eko Plaza) geweld in water

IMG_0001

IMG_0002Gebruik een flinke wok, want je gaat een grote pan nasi maken. Bak het gehakt, doe hierbij de ui. Bak in een aparte pan even de spekreepjes en voeg die bij het gehakt.

IMG_0003Voeg hierbij de twee zakken groente. Ik ben gewend om veel groente toe te voegen aan mijn nasi. Dit maakt ‘m heerlijk smaakvol en is gezond. Je kunt ook de restjes groente die je in huis hebt gebruiken of los paprika, champignons enz. toevoegen. Ik kocht voor het gemak twee zakken voorgesneden groenten.

IMG_0004Kook de rijst volgens de verpakking. Ik eet graag basmati rijst, maar andere rijst kan natuurlijk ook.

IMG_0005Wrijf het bouillonblokje boven de pan kapot, roer dit door de groente en vlees. Vul een half kopje met water en doe hierbij drie flinke eetlepels nasikruiden. Hoe meer kruiden hoe pittiger ie wordt. De nasikruiden van Het Blauwe Huis vond ik bij Eko Plaza. Dit zijn puur kruiden zonder rommel, smaakversterkers of e-nummers, nasikruiden zoals het hoort. Kijk eens bij de natuurwinkel bij jou in de buurt voor deze fijne, gezonde kruiden. In de supermarkt heb ik helaas nog geen glutenvrije nasikruiden/ -boemboe kunnen vinden zonder e-nummers.

IMG_0010Voeg de rijst toe en mix alles goed door elkaar.

IMG_0009Het liefst eet ik bij mijn nasi casave chips, deze komen van Aldi.

IMG_0011Gebakken eitje erbij, kan niet ontbreken.

IMG_0012En satésaus natuurlijk! Dit is de heerlijke glutenvrije kant-en-klare satésaus van Albert Heijn (eigen merk). Geen zin in kant-en-klaar? Klik hier voor een recept voor glutenvrije satésaus

IMG_0013En smullen maar!

Hoe maak jij jouw nasi het liefst?