Recept: glutenvrije bouillon maken

Wat kan je doen met oud brood?Miss Glutenvrij test: Maaltijd Thuis van Albert HeijnHerfstige glutenvrije wentelteefjes (vegan)7 manieren om je ontbijt te upgradenWild & The...

Glutenvrije pannenkoeken

De pannenkoek! Een klassieker die ik niet uit mijn leven kan denken. Heerlijk als anti-kater ontbijt, maar ook als tussendoortje, avondmaaltijd of meeneemlekkernij. Ik laat je zien hoe ik mijn pannenkoeken maak.

Met donkerbruine basterdsuiker eet ik mijn glutenvrije pannenkoeken het liefst. Maar stroop komt sowieso op plaats 2. Vroeger maakte mijn moeder wel eens een pannetje champignon ragout. Dit vind ik ook nog steeds heel erg lekker op een pannenkoek.

En in een pannenkoekenrestaurant bestel ik graag een pannenkoek met geitenkaas, spekjes, honing, noten en rucola. Variaties genoeg! Ik laat je zien hoe ik een basic pannenkoek maak. Wat je er daarna op doet, kan van alles zijn. Het smaakt vaak allemaal heel erg lekker en vult goed. Als ik mijn glutenvrije brood zat ben, bak ik een pannenkoek. Even een andere smaak en toch raak ik vol.

Ingrediënten (voor zo’n 6 pannenkoeken)

  • 125 gram glutenvrij meel (zoals deze van Doves Farm)
  • 330 ml melk
  • 2 eieren
  • 2 eetlepels zonnebloemolie
  • Boter om in te bakken

Werkwijze

Doe alle ingrediënten in een kom. Mix alles goed met een mixer zodat alle klonten er uit zijn. Wil je meer pannenkoeken, verdubbel dan de hoeveelheden zoals ik heb gedaan. Mijn vriend eet namelijk ook graag mee van mijn pannenkoeken.

Zet twee pannen op hoog vuur, ze moeten goed warm zijn! Doe dan wat boter in de pan. Wees niet te zuinig, want die lekkere smaak komt ook vooral door het vet dat je gebruikt. Ik gebruik vloeibare boter, lekker makkelijk en geen gedoe met een blok boter en een mes. Gebruik bij elke pannenkoek opnieuw weer boter.

Om het beslag in de pannen te doen gebruik ik een soeplepel. Ik vul de lepel niet helemaal, want ik wil dunne pannenkoeken. Het is even proberen wat de juiste hoeveelheid is. Hoe dunner de pannenkoek, hoe lekkerder ik ze vind.Bak door, tot al je beslag op is.

Warm houden

Leg de pannenkoeken die klaar zijn op een bord met daaroverheen nog een bord. Zo blijven ze warm en worden ze niet hard. Als je alle pannenkoeken klaar hebt, keer je de borden, terwijl ze nog op elkaar zitten om. Zo eet je als eerste je eerst gemaakte pannenkoek en zijn ze allemaal warm. Je zou de pannenkoeken ook even in een warme oven kunnen zetten zodat ze warm blijven.

Bewaren en meenemen

Wanneer de pannenkoeken afgekoeld zijn, kun je ze ook in de magnetron makkelijk opwarmen, al vind ik ze koud ook heel lekker. Om een pannenkoek mee te nemen rol je ‘m in aluminiumfolie en doe je ‘m eventueel nog in een bakje. Eet smakelijk!

Meer pannenkoekenrecepten? Kijk dan hier.

Glutenvrije Kansas City BBQ Nachos uit de oven!

Nacho’s zijn altijd lekker! Deze Glutenvrije Kansas City BBQ Nacho’s maak je eenvoudig zelf in de oven. Serveer dit gerecht als voor- of bijgerecht of…

Breekt fermentatie gluten af?

Wat is fermentatie? Fermentatie is een proces waarbij bacteriën worden gebruikt om bepaalde componenten in voedsel af te breken. Als voedsel wordt gefermenteerd heeft dat…

Recept: Glutenvrije flammkuchen

Glutenvrije flammkuchen Flammkuchen is een heerlijk soort pizza uit Duitsland die als hoofdgerecht of als borrel gegeten kan worden! Probeer dit heerlijke recept nu zelf…

Recept: Pasta alla vodka

Pasta kan op veel verschillende manieren gemaakt worden en met veel verschillende soorten pasta. In deze blog gaan we in op een wat apart, maar…

Stiekem glutenvrije snacks

Voor snacks kun je me midden in de nacht wakker maken! Ik ging vroeger altijd graag naar familievrienden voor het avondeten, omdat ik wist dat…

Glutenvrij Pasen!

Pasen staat weer voor de deur! Het is alleen niet altijd even makkelijk om Pasen helemaal glutenvrij te maken met alle croissants, broodjes en andere lekkernijen….