Wat vind jij: Bepaalt een glutenvrij dieet jouw identiteit?

Glutenvrij op wintersport naar ValmenierDe drie glutenvrije favorietjes van AnneDe Keuze van Miss Glutenvrij De drie glutenvrije favorietjes van Anne van Miss Glutenvrij Glutenvrije favorietjes:...

Glutenvrije pannenkoeken

De glutenvrije pannenkoek! Een klassieker die ik niet uit mijn leven kan denken. Heerlijk als anti-kater ontbijt, maar ook als tussendoortje, avondmaaltijd of meeneemlekkernij. Ik laat je zien hoe ik mijn glutenvrije pannenkoeken maak.

Met donkerbruine basterdsuiker eet ik mijn glutenvrije pannenkoeken het liefst. Maar stroop komt sowieso op plaats 2. Vroeger maakte mijn moeder wel eens een pannetje champignon ragout. Dit vind ik ook nog steeds heel erg lekker op een pannenkoek.

En in een pannenkoekenrestaurant bestel ik graag een pannenkoek met geitenkaas, spekjes, honing, noten en rucola. Variaties genoeg! Ik laat je zien hoe ik een basic glutenvrije pannenkoek maak. Wat je er daarna op doet, kan van alles zijn. Het smaakt vaak allemaal heel erg lekker en vult goed. Zoet en hartig, het kan allebei. Als ik mijn glutenvrije brood zat ben, bak ik makkelijk en snel glutenvrije pannenkoeken!

Ingrediënten

  • 125 gram glutenvrij meel (zoals deze van Doves Farm)
  • 330 ml melk
  • 2 eieren
  • 2 eetlepels zonnebloemolie
  • Boter om in te bakken

Werkwijze

Doe alle ingrediënten in een kom. Mix alles goed met een mixer, zodat alle klonten er uit zijn. Wil je meer pannenkoeken, verdubbel dan de hoeveelheden zoals ik heb gedaan. Mijn vriend eet namelijk ook graag mee van mijn pannenkoeken.

Zet twee pannen op hoog vuur, ze moeten goed warm zijn! Doe dan wat boter in de pan. Wees niet te zuinig, want die lekkere smaak komt ook vooral door het vet dat je gebruikt. Ik gebruik vloeibare boter. Dat is lekker makkelijk en geen gedoe. Gebruik bij elke pannenkoek opnieuw boter.

Om het beslag in de pannen te doen gebruik ik een soeplepel. Ik vul de lepel niet helemaal, want ik wil dunne pannenkoeken. Halverwege draai je de pannenkoek even met een spatel, zodat alle kanten mooi kunnen bruinen. Je pannenkoek moet gedraaid worden als je kleine belletjes ziet aan de bovenkant van de pannenkoek en dit ‘droog’ wordt.

Het is even proberen wat de juiste hoeveelheid is. Hoe dunner de pannenkoek, hoe lekkerder ik ze vind.Bak door, tot al je beslag op is.

Warm houden

Leg de glutenvrije pannenkoeken die klaar zijn op een bord met daaroverheen nog een bord. Zo blijven ze warm en worden ze niet hard. Als je alle pannenkoeken klaar hebt, keer je de borden, terwijl ze nog op elkaar zitten om. Zo eet je als eerste je eerst gemaakte pannenkoek en zijn ze allemaal warm. Je zou de pannenkoeken ook even in een warme oven kunnen zetten zodat ze warm blijven.

Bewaren en meenemen

Wanneer de pannenkoeken afgekoeld zijn, kun je ze ook in de magnetron makkelijk opwarmen, al vind ik ze koud ook gewoon lekker. Om een pannenkoek mee te nemen rol je ‘m in aluminiumfolie en doe je ‘m eventueel nog in een bakje. Eet smakelijk!

Meer pannenkoekenrecepten? Kijk dan hier.
Wij zijn benieuwd: hoe eet jij je glutenvrije pannenkoeken?

Glutenvrije oliebollen: klassiek recept

Recepten - Hapjes Glutenvrije Oliebollen Ik deel graag het glutenvrije oliebollen recept dat mijn moeder voor mij maakte toen ik nog thuis woonde. Ik typte...

Glutenvrije Zweedse Zoete Broodjes (Semlor)

Recepten - Gebak Recept: Glutenvrije Semlor Als je nog nooit een glutenvrije semla hebt gegeten, leggen wij jou kort uit wat dit is. Denk aan...

Recept: Misosoep (vegan)

Glutenvrije week bij Lidl: vanaf 5 januari 2023Nieuws Glutenvrije week bij de Lidl: vanaf 5 januari 2023 Wat een begin van het jaar! Vanaf donderdag...

Recept: Super makkelijke glutenvrije koekjes voor december

Glutenvrije week bij Lidl: vanaf 5 januari 2023Nieuws Glutenvrije week bij de Lidl: vanaf 5 januari 2023 Wat een begin van het jaar! Vanaf donderdag...

Recept: Ultieme glutenvrije kaasbroodjes (Pão de Queijo)

Glutenvrije week bij Lidl: vanaf 5 januari 2023Nieuws Glutenvrije week bij de Lidl: vanaf 5 januari 2023 Wat een begin van het jaar! Vanaf donderdag...

5 verrassende glutenvrije tosti’s of Croque-monsieurs

Glutenvrije week bij Lidl: vanaf 5 januari 2023Nieuws Glutenvrije week bij de Lidl: vanaf 5 januari 2023 Wat een begin van het jaar! Vanaf donderdag...