IMG_1586

Ik maakte een glutenvrije quiche van zoete aardappel, spinazie en geitenkaas. Klinkt goed hé?! En lekker dat ie is. De bloem van Lieke is vrij is ideaal om te verwerken in dit gerecht.

Ingrediënten deeg

  • 340 gram bloem (Lieke Is Vrij is gestopt. Hier een alternatief)
  • 1 theelepel zout
  • 150 gram roomboter
  • 2 eieren M
  • 3 eetlepels water

Deeg maken

Zeef de bloem, mix met zout. Snij roomboter in kleine blokjes. Kneed tot een kruimelig deeg.  Roer met een houten pollepel met gat eieren door het deeg, voeg water toe en kneed tot een zachte bal, omwikkel met huishoudfolie en leg 30 minuten in de koelkast. Gebruik een springvorm (24 cm), bedek de  bodem met bakpapier vet de randen en bodem in. Verdeel het deeg over de bodem en de rand. Prik met een vork gaatjes in de bodem. Zet de springvorm 5 minuten in een op 200 graden voorverwarmde oven.  Haal de springvorm eruit en doe de vulling er in.

Ingrediënten vulling

  • 3 zoete aardappels
  • 150 gram verse spinazie
  • 1 ui
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 100 gram gerookte kip
  • 4 eieren M
  • 100 gram crème fraîche
  • Zout & Peper
  • 100 gram zachte geitenkaas (6 rondjes)

Vulling maken

Schil de zoete aardappels en maak met de keukenmachine plakjes van 1 cm. Snipper de ui en snijd in halve ringen. Verhit de olijfolie in een pan, fruit de ui, doe hierbij de zoete aardappelplakjes en vervolgens de spinazie tot het is geslonken.

Klop de eieren en doe hierbij de crème fraîche, klop goed tot  het één geheel is, voeg zout en peper toe. Snij de gerookte kip in kleine stukjes.

Doe de helft van het aardappelmengsel in de springvorm, verdeel de gerookte kip stukjes hierover. Doe de rest van het aardappelmengsel in de springvorm. Giet het eimengsel over het aardappelmengsel. Verbrokkel de geitenkaas hierover. Zet de springvorm 45 minuten in een op 175 graden voorverwarmde oven.

De glutenvrije quiche is zowel warm als koud te eten en drie dagen houdbaar in de koelkast.

IMG_1567

IMG_1576

IMG_1586