Waar kun je écht veilig glutenvrij eten? Vandaag onze absolute favoriete 100% glutenvrije restaurants in Nederland. Hier komt zelfs geen kruimel gluten binnen. Met een gerust hart buiten de deur eten als je coeliakie hebt. A gluten free foodie heaven!

Mastino

Bij Mastino op de Bilderdijkstraat eet je behalve glutenvrij ook vegan. Maar zelfs de échte kaasliefhebber voelt zich hier thuis. De pizza’s zijn op en top cheesy en de bodems zijn zélfs glutenvrij onweerstaanbaar knapperig. Wij vinden Mastino zeker een dagje Amsterdam waard.  *Mastino op de Bilderdijkstraat 192H Amsterdam


 

The Foodclub

Bij de Foodclub is pas écht iedereen welkom. Carnivoor, veganist, lactose en/of gluten intolerant, hier doen ze niet moeilijk! Jeroen en Carlijn zien jouw allergie gewoon als een culinaire uitdaging en verrassen je daarom graag met stoere smaakcombinaties en bijzonder goed gekozen drankjes. Alleen voor glutenvrije foodies: de Foodclub is hot, hip and happening en toevallig 100% glutenvrij! Wie gaat er mee?
*The Foodclub op de Amsterdamsestraatweg 378 in Utrecht


 

De Broth Bar

Bij de Broth Bar in Maastricht knap je niet alleen op van een heerlijke power bouillon. Je geniet hier ook van een ambachtelijke borrelplank met versgebakken glutenvrij desembrood, glutenvrije pasta’s, curry’s of burgers. Laat wel een gaatje over voor het toetje! De paleo taartjes zijn niet alleen maar mooi en healthy, ze zijn vooral heel erg lekker. Voor de gezonde glutenvrije bourgondiër.
*De Brothbar op de Hoogbrugstraat 43a, Maastricht


 

De Ontmoeting

Bij tapasbar De Ontmoeting is sharing pas écht caring. Met een tafel vol tappa’s genieten van een glutenvrij biertje en huisgemaakt glutenvrij brood. Alles is hier glutenvrij en kiezen des te moeilijker. Ga gewoon eens met een groep vrienden of breng de hele familie mee en bestel schaamteloos alles op de kaart, dan hoef je ook niet te kiezen ;-) 
*De Ontmoeting Graafseweg 27, Nijmegen //
Helaas is de ontmoeting gesloten.


 

Vurger

Bij Vurger hebben ze junkfood opnieuw uitgevonden. Niet alleen vegan en gezond maar ook helemaal zonder gluten. Alles op de kaart is huisgemaakt, vers en onweerstaanbaar lekker op smaak. Je hoeft trouwens heus geen healthy veganist te zijn om te genieten van een XXL burger bij Vurger: je komt hier niks tekort. Onze favoriete burger: de Indian Delight maar proef vooral ook de Saté Pincho eens!
*Vurger op de Jan van Galenstraat 78, Amsterdam


 

Weet jij nog een 100% glutenvrij restaurant? Tip de redactie! Laat je tip achter in de comments of mail naar: redactie@missglutenvrij.nl