Smores Dip

Glutenvrije Salted Caramel Fudge Maken

Gimbap 김밥 (Koreaanse sushi)De Glutenvrije Horeca App: makkelijker glutenvrij uit etenGlutenvrije Tortellini OvenschotelErvaringsverhaal: Hoe mijn migraine coeliakie aan het licht brachtGlutenvrije klei maak je zoGevulde...

Gimbap 김밥 (Koreaanse sushi)

Glutenvrije week bij Lidl: vanaf 5 januari 2023Nieuws Glutenvrije week bij de Lidl: vanaf 5 januari 2023 Wat een begin van het jaar! Vanaf donderdag...

De Glutenvrije Horeca App: makkelijker glutenvrij uit eten

Glutenvrije week bij Lidl: vanaf 5 januari 2023Nieuws Glutenvrije week bij de Lidl: vanaf 5 januari 2023 Wat een begin van het jaar! Vanaf donderdag...

Glutenvrije Tortellini Ovenschotel

Glutenvrije week bij Lidl: vanaf 5 januari 2023Nieuws Glutenvrije week bij de Lidl: vanaf 5 januari 2023 Wat een begin van het jaar! Vanaf donderdag...

Recept: Smores dip uit de oven

Al je guilty pleasures in één recept. Dit is zó leuk tijdens een filmavondje of om te eten tijdens een spelletje! Het is mierzoet, maar zo af en toe houden we daar wel van!

Ken je smores al? Een paar jaar geleden namen smores het internet al over. Het zijn geroosterde marshmallows met een stukje chocola, gesandwicht tussen twee koekjes. Tijdens een zomerse barbecue is het natuurlijk een must om een pak (glutenvrije) marshmallows in huis te hebben. Maar ook zonder de barbecue kan je s’mores maken! Gewoon uit de oven!

We maakten de Smores Dip versie: uit de oven. De klassieke smores elementen zijn natuurlijk aanwezig: marshmallow, chocola en koek. Als koek kan je het best niet het aller zoetste koekje kiezen, aangezien de marshmallows al zoet genoeg zijn. Digestive koekjes van Schär doen het goed, of boterkoekjes of ‘kaakjes‘.

Ingrediënten

  • 100 gram marshmallows (Frisia is glutenvrij)
  • 1 pak Schär digestive koekjes of andere koekjes
  • Halve reep (pure) chocolade

Nodig

  • ovenschaal

Werkwijze

  1. Verwarm allereerst de oven vast voor op 120 graden
  2. Leg de chocola in stukjes over de bodem van de ovenschaal
  3. Leg hierop de marshmallows. Zet ze rechtop en naast elkaar, zodat ze niet overlappen.
  4. Zet de ovenschaal voor 12-15 minuten in de oven.
  5. Dippen maar met je koekjes!

Dip de smores terwijl de marshmallows nog warm zijn. Dan zijn ze lekker zacht. Het beste is dus ze gelijk uit de oven op tafel te zetten. De chocola was heerlijk gesmolten en als je het koekje dus doopt in de ovenschaal, heb je een heerlijke combi van zachte marshmallows met gesmolten chocola. Echt een succes dus! En heel makkelijk te maken.

Crème Brûlée Brander

Wij begingen een kookblunder. Je ziet het op de foto: We hebben een klein stukje geprobeerd wat mooier goudbruin te krijgen met een crème brûlée brander. Helaas, dan vliegt je marshmallow in de fik. Overigens waren ze al lichtbruin gekleurd, maar dit is op de foto niet zo goed te zien. Het randje was wel al lekker knapperig toen het uit de oven kwam. 15 minuten oventijd werkte hier dus gewoon perfect voor deze s’mores dip!

Heb jij dit recept geprobeerd? Laat ons in de reacties weten wat je ervan vindt.

Heb je zelf een recept dat je heel graag wilt delen met andere glutenvrije foodies? Stuur hem naar ons! redactie@missglutenvrij.nl

Ontbijten zonder gluten. 40 x glutenvrije ontbijt inspiratie

Vandaag gaan we ontbijten zonder gluten. Glutenvrije ontbijt-inspiratie kunnen we allemaal wel eens gebruiken. Glutenvrij brood is steeds beter verkrijgbaar en ook qua smaak en…

glutenvrije en lactosevrije madeleines bakken

Het recept voor deze heerlijke glutenvrije én lactosevrije madeleines moet je echt een keertje maken. Het cakeje is zo lekker dat je ze hierna vast…

Makkelijk dessert met nectarines en mascarpone 

Het is dé tijd voor nectarines. Ik kocht dus voor een prikkie een hele fruitschaal vol. Ik vind deze vrucht heerlijk om zo te eten, ik...

glutenvrije bosbessenmuffins

Zin om te bakken? Maak dan eens deze heerlijke én makkelijke glutenvrije bosbessenmuffins. Makkelijk meenemen Muffins zijn makkelijk om mee te nemen en zelfs zonder…

Glutenvrije amandel appelcake

Mijn stiefvader maakte een hele lekkere amandel appelcake. Ik at ‘m met Pasen en deel dit fijne van nature glutenvrije recept graag met jullie.

Suikervrije ontbijtkoek (glutenvrij en lactosevrij)

Met amandelmeel en boekweitmeel maakte ik deze suikervrije ontbijtkoek. Hij is glutenvrij, lactosevrij en eivrij. En toch is ie heel smaakvol, luchtig en lekker. Klik…