Glutenvrije Tortellini Ovenschotel

Glutenvrije Salted Caramel Fudge Maken

Gimbap 김밥 (Koreaanse sushi)De Glutenvrije Horeca App: makkelijker glutenvrij uit etenErvaringsverhaal: Hoe mijn migraine coeliakie aan het licht brachtGlutenvrije klei maak je zoGevulde Chinese koolbladeren...

Gimbap 김밥 (Koreaanse sushi)

Glutenvrije week bij Lidl: vanaf 5 januari 2023Nieuws Glutenvrije week bij de Lidl: vanaf 5 januari 2023 Wat een begin van het jaar! Vanaf donderdag...

De Glutenvrije Horeca App: makkelijker glutenvrij uit eten

Glutenvrije week bij Lidl: vanaf 5 januari 2023Nieuws Glutenvrije week bij de Lidl: vanaf 5 januari 2023 Wat een begin van het jaar! Vanaf donderdag...

Ervaringsverhaal: Hoe mijn migraine coeliakie aan het licht bracht

Glutenvrije week bij Lidl: vanaf 5 januari 2023Nieuws Glutenvrije week bij de Lidl: vanaf 5 januari 2023 Wat een begin van het jaar! Vanaf donderdag...

Glutenvrije Tortellini Ovenschotel

Een glutenvrije tortellini ovenschotel op het menu vanavond? Dat is best een goed idee, want het is lekker en makkelijk. Je kan meer met tortellini dan je denkt! De glutenvrije tortellini die wij in dit recept gebruikten, was van Schär: de Tortellini Con Prosciutto Crudo

Tortellini

Wat is tortellini nu precies? Het is een pastasoort, de kleinere versie van de tortelloni. Dit zijn allebei gevulde pastasoorten, waarbij de tortellini kleiner is en er dus minder ruimte is voor vulling. Vaak is de inhoud van tortellini wat krachtiger van smaak: bijvoorbeeld gevuld met ham, sterke kaas of gehakt. Tortelloni heeft vaak een iets zachtere vulling, omdat de smaak van de grotere pasta anders teveel zou overheersen. Vaak zie je spinazie of ricotta.

Dan heb je óók nog ravioli. Dit is ook een gevulde pasta, maar dan heeft deze de vorm van kussentjes. De vulling van ravioli is zeer divers en soms ook echt de creativiteit van de chef.

Glutenvrije tortellini ovenschotel

Tortellini wordt vaak gegeten met een kaas- of bouillonsaus, maar je kan er dus veel meer mee! Wij verwerkten de glutenvrije tortellini in een ovenschotel en dat was heel lekker!

Ingrediënten

  • 1 pak gevulde pasta
  • 400 gram tomatenblokjes
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 grote ui
  • 1 broccoli in kleine roosjes
  • 100 gram geraspte kaas
  • 150 gram crème fraîche
  • 2 el Italiaanse kruiden of oregano
  • 1 el olijfolie

Instructies

  1. Verwarm de oven vast voor op 180 graden.
  2. Fruit de ui in een hete pan met olijfolie. Voeg vervolgens de broccoliroosjes toe op middelhoog vuur en roerbak deze een paar minuten. Doe hier de tomatenblokjes en Italiaanse kruiden door en zet het 5 minuten op wat lager vuur.
  3. Doe de tortellini in een pan of kom en giet hier gekookt water over. (Het vuur hoeft dus niet aan te staan!) Laat de tortellini zo lang in het water als op de verpakking wordt aangegeven en giet af. Voeg de tortellini hierna toe aan de saus en roer even door. Voeg als laatst de knoflookteentjes toe in kleine stukjes gesneden. Waarom nu pas? Dit geeft een lekkere pit aan je gerecht. Geloof ons en probeer dit een keer!
  4. Nu mag het de ovenschaal in! Klop de crème fraîche los en verdeel dit over de bovenkant. Dek als laatst af met de geraspte kaas.
  5. 15 minuten in de oven om af te bakken en de kaas de tijd te geven om te smelten en je gerecht is klaar! Eet smakelijk!

Review Schär Tortellini

Wat wij vonden van de glutenvrije tortellini van Schär? Wij zijn niet per se fan. De tortellini was erg droog, ondanks dat deze in een ovenschaal en in een heerlijke saus verwerkt was. De tortellini is natuurlijk ook houdbaar gemaakt en het is geen verse pasta. Wij denken dat dit een groot verschil is in smaakbeleving bij gevulde pasta. Glutenvrije verse pasta zou lekkerder zijn in de ovenschotel, bijvoorbeeld deze glutenvrije ravioli van Albert Heijn

Soms is het natuurlijk ook handig om juist houdbare pasta te gebruiken, bijvoorbeeld als je het meeneemt op vakantie of uit de voorraadkast gaat koken. Volgende keer willen wij daarom deze tortelloni van Piaceri Mediterranei proberen. Een Italiaans merk  met een breed aanbod in glutenvrije pasta’s.

Variaties

Je kan natuurlijk eindeloos variëren met zo’n ovenschotel. Ten eerste, zoals wij al aangaven, door een andere (gevulde) pasta te gebruiken. Je kan ook de broccoli vervangen door een andere groente, zoals aubergine of spinazie. Een tijdje terug hebben wij ook heerlijk recept online gezet voor Baked Ziti. In Amerika is pasta uit de oven namelijk echt een ding. En dat snappen wij, want het is heerlijk en een perfecte manier om je (ietwat droge) glutenvrije pasta lekker te bereiden.

*Dit artikel is niet gesponsord door de merken van de producten die er in worden genoemd maar berust op onze eigen ervaringen :) 

MGV AD Genius
Glutenvrije diepvries
Find Me Gluten Free

Wat is jouw favoriete glutenvrije pastagerecht? Eet jij ook wel eens gevulde pasta zoals tortellini of ravioli? We vinden het leuk jouw recept te delen via Miss Glutenvrij! Stuur je ons een mailtje? Dat kan naar redactie@missglutenvrij.nl

Glutenvrije week bij Lidl: vanaf 5 januari 2023

Nieuws Glutenvrije week bij de Lidl: vanaf 5 januari 2023 Wat een begin van het jaar! Vanaf donderdag 5 januari, is het weer glutenvrije week...

Miss Glutenvrij Test: Welke plantaardige melk schuimt het mooist?

Miss Glutenvrij Test Miss Glutenvrij Test: Welke plantaardige melk schuimt het mooist? De laatste jaren is het aanbod in plantaardige melk enorm gestegen. Er zijn...

Glutenvrije oliebollen: klassiek recept

Recepten - Hapjes Glutenvrije Oliebollen Ik deel graag het glutenvrije oliebollen recept dat mijn moeder voor mij maakte toen ik nog thuis woonde. Ik typte...

Glutenvrije Zweedse Zoete Broodjes (Semlor)

Recepten - Gebak Recept: Glutenvrije Semlor Als je nog nooit een glutenvrije semla hebt gegeten, leggen wij jou kort uit wat dit is. Denk aan...

Prijsverhogingen en prijsverschillen bij het glutenvrije dieet, dit zijn onze boodschappenlijstjes.

Shoppen Prijsverhogingen en prijsverschillen bij het glutenvrije dieet, dit zijn onze boodschappenlijstjes. Eet jij glutenvrij? Dan is het je waarschijnlijk ook al opgevallen dat glutenvrije...

Gluten gegeten in een ‘glutenvrij’ gerecht? Deze stappen kan je ondernemen!

Informatief Gluten gegeten in een 'glutenvrij' gerecht? Deze stappen kan je ondernemen! Oei... Je hebt aangegeven glutenvrij te eten, maar in een restaurant heb je...