Glutenvrije wintersport in Ischgl

Femke ging op wintersport naar Ischgl in Oostenrijk. Zij heeft zelf coeliakie en deelt haar ervaring van haar glutenvrije wintersport.

 

Wintersport in Ischgl – Samnaun

Op wintersport met een baby en een persoon met coeliakie, mijn familie houdt wel van een uitdaging… Gelukkig maakte ons appartement (Appartement Fluchthorn in Ischgl) met keuken dit alles een stuk gemakkelijker! Voor mij was het een bijkomend voordeel dat er bijna elke dag in het huisje werd geluncht en gedineerd vanwege mijn neefje Teun. Hij is 9 maanden oud en kan helaas nog niet (op ski’s) staan. Dat hij het meest schattige kerstmannetje ooit is, maakt een hoop goed.

Hotel Goldener Adler – Ischgl

Als ik de vakantie nog een keer kon boeken met de kennis van nu, zou ik een kamer boeken in Hotel Goldener Adler. De eigenaresse heeft zelf coeliakie. Het hotel zat helaas erg vol en er was geen plek voor diner met ons hele gezelschap. Gelukkig kon ik nog wel terecht met mijn vriend, want deze kans wilde ik niet laten schieten. Vooral niet toen de eigenaresse per mail schreef dat ze zelfs voor glutenvrije Kaiserschmarren kon zorgen. De droom van elke glutenvrije wintersporter! Voor hun gasten doen ze ontbijt en diner, waarbij ze dus perfect rekening kunnen houden met coeliakie.

Op de piste

Voor op de piste hoop je natuurlijk weinig nodig te hebben, maar realiteit is dat het in op de piste in Ischgl erg lastig is om iets te eten te vinden dat veilig glutenvrij is. Mij is het zelfs helemaal niet gelukt. Gelukkig is het gebied van Ischgl verbonden aan Samnaun (Zwitserland). Hier zijn drie super opties voor lunch op de piste met glutenvrije opties en aparte allergenenkaart:

Boodschappen

Wintersport valt of staat bij een goede voorbereiding en het meenemen van de essentiële boodschappen. Muesli, noten, brood, pasta, pannenkoeken mix, snacks, allemaal dingen die ik dan standaard meeneem voor in het appartement. Aan keukengerei nam ik nog een broodrooster en staafmixer mee. De supermarkten in Ischgl hebben een redelijk aanbod in glutenvrije producten. De meeste producten liggen tussen de glutenvolle producten, dus het is even goed zoeken. Ze hebben wel een apart vak met vooral Schär producten.
Voor op de piste heb ik een must voor tijdens vakanties: INSTANT NOODLES! Deze neem ik ook altijd mee als ik ga vliegen. Zo heb je alleen een beetje heet water nodig en kun je toch wat eten. Daarnaast heb ik, voor de eerste paar dagen, altijd krentenbollen mee van Bakker Leo.

Après-ski

Skiën draait natuurlijk vooral om de après-ski. Vooral als je, net als ik, weinig skitalent hebt. Dat komt in Ischgl dorp en op de piste wel goed. Zoals ik meteen al zei toen ik de diagnose coeliakie kreeg: gelukkig is wijn en aperol spritz glutenvrij, dus ik overleef het wel!
Kortom: ik heb in het verleden betere ervaringen met glutenvrije wintersport in Oostenrijk gehad. Niederau (Wildschönau) raad ik zeer aan, hier was ik vorig jaar. Op mijn Instagram (@femkeproeft) staan een voel tips voor deze regio, waar het echt makkelijker was om glutenvrij te eten.

Ben jij ook op Wintersport geweest? Waar heb jij een goede glutenvrije ervaring? En hoe ging dat met glutenvrij eten? Laat het weten in de reacties.

2 gedachten over “Glutenvrije wintersport in Ischgl”

  1. Alpenhaus op de piste heeft glutenvrije mogelijkheden als je erom vraagt. Ik heb heerlijke rijst met versie groente en kip gegeten, speciaal klaar gemaakt toen ik vroeg of ze iets gluten vrij hadden. Ook Tiroler grostl was op verzoek verkrijgbaar. Een aanrader als je iets lekkers gluten vrij zoekt dit restaurant.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *