Zoet, zoeter, zoetst, dat zijn deze glutenvrije crostini’s met romige kaas en fruit. Drie verschillende kazen: roomkaas, brie en geitenkaas, vergezeld framboos, peer en aardbei. Heerlijke hapjes waar je je vingers bij aflikt.

Schär is een gevestigde naam als het gaat om glutenvrije producten. In vrijwel elke supermarkt waar ik kom, ook in het buitenland, vind ik Schär producten. Dat geeft me een vertrouwd gevoel, want ik weet dat hun eten 100% glutenvrij is en dus veilig voor mij. Ik kan me geen leven zonder Schär producten voorstellen, vooral hun ciabatta broodjes zijn bij mij thuis niet aan te slepen. Heerlijk als ontbijt, lunch, bij het diner of om een hapje mee te maken.

Een ander heerlijk zacht broodje van Schär is Bon Matin. Dit is een super licht en luchtig puntje dat het perfect doet als ontbijt, maar ook heel erg lekker is als zoet hapje. Voor dat laatste koos ik. Ik maakte met Bon Matin zoete crostini’s met verschillende kazen: roomkaas, brie en geitenkaas, begeleid door drie soorten fruit: framboos, peer en aardbei. Klinkt goed hé? En dat zijn ze ook. De combinatie van smaken is heerlijk zoet en romig. En zeg nou zelf: zijn deze crostini’s geen lust voor het oog?

Bon Matin – zoete broodjes

Bon Matin is glutenvrij, lactosevrij en bevat geen glutenvrij tarwezetmeel. Dit zijn de ingrediënten: rijstmeel , maïszetmeel , water , suiker , eieren , plantaardig margarine ; rijstzetmeel , glucosestroop , emulgator: mono- en diglyceriden van Vetzuren ; verdikkingsmiddelen: hydroxypropylmethylcellulose, Guarpitmeel , gist , appelvezel , zout , voedingszuur: citroenzuur ; aroma . (Kan sporen van soja en lupine bevatten.)

Zoete crostini met roomkaas, framboos en witte chocoladesnippers

De combinatie roomkaas, framboos en witte chocola is heerlijk zoet en romig. Die prachtige witte chocoladesnippers maak je eenvoudig zelf. Ik leg hieronder uit hoe. Dit hapje zal bij elke zoetekauw in de smaak vallen.

Ingrediënten crostini roomkaas framboos (16 stuks)

  • 1 pak (200 gram) Bon Matin (Schär)
  • Bakje verse roomkaas
  • Bakje verse frambozen
  • Poedersuiker
  • 50 gram glutenvrije witte chocola

Werkwijze crostini roomkaas framboos

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Smelt de witte chocolade au bain-marie.
  3. Giet het chocolademengsel op bakpapier en laat afkoelen.
  4. Rasp met een kaasschaaf krullen van de witte chocolade. Er ontstaan nu chocoladesnippers.
  5. Snij de Bon Matin’s in plakjes (de kapjes gebruik je niet). Doe dit een beetje schuin zodat je grotere plakjes krijgt. Leg ze op een bakplaat en doe vijf minuten in de oven. Je huis zal heerlijke zoet gaan ruiken.
  6. Laat de sneetjes afkoelen en besmeer ze rijkelijk met de roomkaas.
  7. Leg op elk sneetje een framboos.
  8. Bestrooi met poedersuiker en de witte chocoladesnippers.

Zoete crostini met peer, brie en walnoot

Brie liefhebbers opgelet, dit hapje doet je waarschijnlijk nu al het water in de mond lopen. Het zoetige van de peer en het broodje combineert erg goed met de smaak van brie. Honing en walnoot toppen deze crostini perfect af.

Ingrediënten crostini peer brie (16 stuks)

  • 1 pak (200 gram) Bon Matin (Schär)
  • Roombrie
  • 1 peer
  • 16 stukjes walnoot
  • Honing

Werkwijze crostini peer brie

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Snij de Bon Matin’s in plakjes (de kapjes gebruik je niet). Doe dit een beetje schuin zodat je grotere plakjes krijgt. Leg ze op een bakplaat en doe vijf minuten in de oven.
  3. Laat de sneetjes afkoelen.
  4. Snij plakjes brie ongeveer even groot als een sneetje brood en leg dit op de crostini.
  5. Snij plakjes peer ongeveer even groot als een sneetje brood en leg dit op de brie.
  6. Leg op het plakje peer een walnoot.
  7. Besprenkel de crostini met honing.

Zoete crostini met geitenkaas, aardbei en pecannoot

Hou je net zo van geitenkaas als ik, dan geniet je dubbel en dwars van deze crostini met aardbei en pecannoten. De agavesiroop zorgt voor het extra zoetje. Een heerlijk zacht hapje waar je je vingers bij aflikt.

Ingrediënten crostini geitenkaas aardbei (16 stuks)

  • 1 pak (200 gram) Bon Matin (Schär)
  • 4 zachte geitenkaas rondjes
  • 8 aardbeien (niet te groot)
  • 16 pecannoten
  • Agavesiroop

Werkwijze crostini geitenkaas aardbei

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Snij de Bon Matin’s in plakjes (de kapjes gebruik je niet). Doe dit een beetje schuin zodat je grotere plakjes krijgt. Leg ze op een bakplaat en doe vijf minuten in de oven.
  3. Laat de sneetjes afkoelen.
  4. Snij de geitenkaas rondjes doormidden en daarna door de helft.
  5. Leg op elk sneetje brood een stukje geitenkaas.
  6. Halveer de aardbeien en leg deze op de sneetjes brood.
  7. Leg op elk sneetje een pecannoot.
  8. Besprenkel de crostini met agavesiroop.

Nog veel meer lekkere recepten

Door het enorme scala aan producten van Schär kun je heerlijke variëren en vind je altijd wel een glutenvrij product naar jouw smaak. Ook kun je aan de slag met heerlijke glutenvrije recepten. Schär deelt op Facebook regelmatig fijne (video)recepten. Al deze recepten vind je terug op de Schär website.

www.schaer.com/nl-nl

Dit is een gesponsord artikel.