Maak met dit eenvoudige recept heerlijke glutenvrije poffertjes. Lekker met roomboter en poedersuiker. 

Vroeger maakte mijn moeder wel eens glutenvrije poffertjes voor me, maar volgens mij had ik dit nog nooit zelf gedaan. De hoogste tijd dus. En wat zijn ze lekker.

Ingrediënten (zo’n 75 stuks)

 • 250 gram Schär mix C
 • 250 ml lauwe melk
 • 2 eieren
 • 1 theelepel bakpoeder
 • 2 eetlepels keukenstroop
 • Snufje zout

Werkwijze glutenvrije poffertjes

 1. Doe alle ingrediënten in een kom en mix dit met een mixer tot het beslag klontvrij is. Komt je melk direct uit de koelkast, verhit deze dan 30 seconden op vol vermogen in de magnetron.
 2. Verhit een poffertjespan/ijzer tot ie flink heet is. Ik gebruikte hiervoor mijn Snack ‘n Clean van Tefal, die heeft boven en onder platen waardoor je de poffertjes niet hoeft om te keren. Kon ik die platen ook een keer proberen :D! (Helaas kan dit apparaat niet aanbevelen omdat ie al een aantal keer kapot is gegaan, maar voor poffertjes is ie heel handig.)
 3. Besmeer de kuiltjes met (room)boter en vul ze tot de helft met beslag. Ik deed mijn beslag in een spuitzak zodat ik het makkelijk kon verdelen. Je kunt het beslag ook in een speciale spuitfles doen.
 4. Laat de poffertjes aan beide kanten goudbruin worden.
 5. Moet je de poffertjes wel omdraaien doe dit dan voorzichtig met een vork.

IMG_0001

IMG_0002
IMG_0006
Serveer met (room)boter en poedersuiker.