poffertjes

De drie glutenvrije favorietjes van Anne

De Keuze van Miss Glutenvrij De drie glutenvrije favorietjes van Anne van Miss Glutenvrij Glutenvrije favorietjes: In sommige producten kan je gewoon ALTIJD zin hebben!...

Glutenvrije Salted Caramel Fudge Maken

Glutenvrije week bij Lidl: vanaf 5 januari 2023Nieuws Glutenvrije week bij de Lidl: vanaf 5 januari 2023 Wat een begin van het jaar! Vanaf donderdag...

Gimbap 김밥 (Koreaanse sushi)

Glutenvrije week bij Lidl: vanaf 5 januari 2023Nieuws Glutenvrije week bij de Lidl: vanaf 5 januari 2023 Wat een begin van het jaar! Vanaf donderdag...

De Glutenvrije Horeca App: makkelijker glutenvrij uit eten

Glutenvrije week bij Lidl: vanaf 5 januari 2023Nieuws Glutenvrije week bij de Lidl: vanaf 5 januari 2023 Wat een begin van het jaar! Vanaf donderdag...

Heerlijke glutenvrije poffertjes

Maak met dit eenvoudige recept heerlijke glutenvrije poffertjes. Lekker met roomboter en poedersuiker. Poffertjes zijn een echte klassieker en het is zonde als je deze niet meer zou eten, omdat je nu glutenvrij moet eten. Glutenvrije poffertjes zijn namelijk nét zo lekker.
Vroeger maakte mijn moeder wel eens glutenvrije poffertjes voor me, maar volgens mij had ik dit nog nooit zelf gedaan. De hoogste tijd dus. En wat zijn ze lekker.
Een ouderwetse poffertjespan werkt toch het beste. Zo een enorme zware. Ik gebruikte hier de poffertjesinzet van Snack ’n Clean van Tefal.

Ingrediënten (zo’n 75 stuks)

  • 250 gram Schär mix C
  • 250 ml lauwe melk
  • 2 eieren
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 2 eetlepels keukenstroop
  • Snufje zout

Werkwijze glutenvrije poffertjes

  1. Doe alle ingrediënten in een kom en mix dit met een mixer tot het beslag klontvrij is. Komt je melk direct uit de koelkast, verhit deze dan 30 seconden op vol vermogen in de magnetron.
  2. Verhit een poffertjespan/ijzer tot ie flink heet is. Ik gebruikte hiervoor mijn Snack ’n Clean van Tefal, die heeft boven en onder platen waardoor je de poffertjes niet hoeft om te keren. Kon ik die platen ook een keer proberen :D! (Helaas kan dit apparaat niet aanbevelen omdat ie al een aantal keer kapot is gegaan, maar voor poffertjes is ie heel handig.)
  3. Besmeer de kuiltjes met (room)boter en vul ze tot de helft met beslag. Ik deed mijn beslag in een spuitzak zodat ik het makkelijk kon verdelen. Je kunt het beslag ook in een speciale spuitfles doen.
  4. Laat de poffertjes aan beide kanten goudbruin worden.
  5. Moet je de poffertjes wel omdraaien doe dit dan voorzichtig met een vork.
Serveer met (room)boter en poedersuiker, en misschien nog wel met vers fruit erbij. Heerlijk! Geniet ervan.

Maak jij ook wel eens glutenvrije poffertjes?
Stuur dit naar redactie@missglutenvrij.nl

Glutenvrije week bij Lidl: vanaf 5 januari 2023

Nieuws Glutenvrije week bij de Lidl: vanaf 5 januari 2023 Wat een begin van het jaar! Vanaf donderdag 5 januari, is het weer glutenvrije week...

Miss Glutenvrij Test: Welke plantaardige melk schuimt het mooist?

Miss Glutenvrij Test Miss Glutenvrij Test: Welke plantaardige melk schuimt het mooist? De laatste jaren is het aanbod in plantaardige melk enorm gestegen. Er zijn...

Glutenvrije oliebollen: klassiek recept

Recepten - Hapjes Glutenvrije Oliebollen Ik deel graag het glutenvrije oliebollen recept dat mijn moeder voor mij maakte toen ik nog thuis woonde. Ik typte...

Glutenvrije Zweedse Zoete Broodjes (Semlor)

Recepten - Gebak Recept: Glutenvrije Semlor Als je nog nooit een glutenvrije semla hebt gegeten, leggen wij jou kort uit wat dit is. Denk aan...

Prijsverhogingen en prijsverschillen bij het glutenvrije dieet, dit zijn onze boodschappenlijstjes.

Shoppen Prijsverhogingen en prijsverschillen bij het glutenvrije dieet, dit zijn onze boodschappenlijstjes. Eet jij glutenvrij? Dan is het je waarschijnlijk ook al opgevallen dat glutenvrije...

Gluten gegeten in een ‘glutenvrij’ gerecht? Deze stappen kan je ondernemen!

Informatief Gluten gegeten in een 'glutenvrij' gerecht? Deze stappen kan je ondernemen! Oei... Je hebt aangegeven glutenvrij te eten, maar in een restaurant heb je...