Zoek

Het goedkoopste en duurste glutenvrije amandelmeel (tabel)

Amandelmeel is geweldig te gebruiken in de glutenvrije keuken. Maar behoorlijk duur. En de prijzen verschillen wel €12 per kg tussen verschillende merken! Waar kan je het goedkoopst amandelmeel kopen? We zochten het voor je uit. 

 

Amandelmeel glutenvrij

Amandelmeel is van nature glutenvrij, aangezien het gemalen amandelen zijn. Toch wordt het soms in een fabriek gemaakt waar ook glutenbevattende melen worden gebruikt. In dat geval is het risico op sporen van gluten erg hoog, aangezien meel makkelijk vervliegt. In dit geval staat er op de verpakking gemeld: kan sporen van gluten bevatten. Kies bij amandelmeel altijd voor een versie met glutenvrij keurmerk erop.

 

Is amandelmeel gezond?

Amandelmeel is rijk aan vezels en eiwitten en zorgt voor een lang verzadigd gevoel. Het verrijkt je baksel op vele manieren en geeft een lichtzoete en nootachtige smaak. Kan je niet tegen amandel? Chufameel is een goed alternatief.

goedkoopste amandelmeel

 

Goedkoopste amandelmeel

Wat een enorme verschillen per kg! Het goedkoopste amandelmeel is €17,95 per kg. Dit is bij de Jumbo of de AH. Ook Peak’s Amandelmeel is goed geprijsd en onder de €20 per kg. Holland & Barrett heeft een vaste actie lopen van 3 halen = 2 betalen. Als je gebruik maakt van deze actie, is het amandelmeel van Holland & Barrett €16,66 per kg. Nog goedkoper dus! De goedkoopste biologische amandelmeel is van Your Organic Nature. Kies dan wel voor de 400 gram verpakking. Er is ook een 200 gram verpakking, maar deze is een stuk duurder. Prijzen kunnen natuurlijk afwijken van onderstaande tabel. Het is een momentopname.

 

 

Merk Aantal gram Prijs Prijs per kg
AH Amandelmeel 200 3,59 17,95
Jumbo Amandelmeel 200 3,59 17,95
Peak’s Amandelmeel 200 3,99 19,95
Your Organic Nature (bio) 400 9,99 24,98
Holland & Barrett 300 7,50 25,00
TerraSana (bio) 500 13,59 27,18
Horizon 350 9,99 28,54

 

Aanvullingen op de tabel

Er werden nog meer merken amandelmeel genoemd die nog goedkoper zijn. Deze bevatten alleen geen glutenvrij keurmerk. (De Notenshop en Lidl). Ook werd terecht Xenos nog genoemd! Dit amandelmeel is niet online te verkrijgen, maar in de winkel kan je glutenvrij amandelmeel kopen voor een hele goede prijs! €2,99 voor 200 gram. De goedkoopste!

 

Recepten met amandelmeel

In veel glutenvrije cakes, gebakjes en koeken zit amandelmeel verwerkt. Je kan amandelmeel vaak niet één op één vervangen met een andere meelsoort in een recept. Bijvoorbeeld deze heerlijke cakejes met appel en kardemom! 

 

3 gedachten over “Het goedkoopste en duurste glutenvrije amandelmeel (tabel)”

    1. Ah, ik zie dat ze twee versies hebben inderdaad. Bio en niet-biologisch. Grappig, zelfde prijs wel! Dank voor je reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *