Knakworstjes vindt bijna iedereen lekker. Rijg er glutenvrije spaghetti door, maak er een lekkere saus bij en je hebt een maaltijd die zeker bij kinderen in de smaak valt. 

Bianca mailde me laatst dat haar zoon een recept liet zien met knakworstjes waar spaghetti door zit. ‘Dat kan ook glutenvrij’, dacht Bianca. Ze mailde me het idee en ik ging aan de slag. Het resultaat: een gezellig bord eten, waar je kind direct trek van krijgt.

Ingrediënten (voor 2 à 3 personen)

  • 150 gram spaghetti (ik gebruikte Schär fiber)
  • 1 blikje cocktailworstjes (400 gram) (ik gebruikte AH eigen merk)
  • Olijfolie
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 250 gram gezeefde tomaten (passata)
  • 200 gram Italiaanse roerbakgroente
  • Italiaanse kruiden
  • Zout & peper
  • (Parmezaanse) kaas

Werkwijze spaghetti
Giet het knakworstvocht in een pan en doe hierbij zo’n anderhalve liter water. Laat dit koken. Rijg ondertussen (of samen met je kind) door elk worstje vijf spaghettislierten. Zorg dat het worstje in het  midden zit en aan beide kanten evenveel spaghettisliert. Wanneer het water kookt, doe je de spaghetti met worstjes in de pan. Kook zo’n acht minuten. Giet de spaghetti af, spoel heel even af met koud water tegen het plakken. Leg de spaghetti worstjes op een bord. Ziet dat er niet grappig uit?

Werkwijze saus
Snipper het uitje, en pers de knoflook. Doe een scheut olijfolie in de pan en bak hierin de ui en knoflook. Doe hierbij de Italiaanse kruiden en bak deze even mee. Voeg de gezeefde tomaten toe. Voeg zout en peper toe naar smaak. Giet de saus over de spaghetti worstjes en doe hierover de kaas.