Zoeken

Vega’s opgelet! Kipstukjes van de AH zijn niet langer glutenvrij!

Vegetariërs opgelet! De AH heeft onlangs de receptuur aangepast van de vega kipstukjes. Helaas is deze handige vleesvervanger nu niet meer glutenvrij.

 

 

Ingrediënten

Ingrediënten: gerehydrateerd plantaardig eiwit (18% tarwe, 9% erwt), water, gerehydrateerd tarwezetmeel, zonnebloemolie, eiwitisolaat (soja, erwt), tarwegluten, aardappeleiwit, gistextract, zout, specerijen, azijnpoeder, conserveermiddel (melkzuur [E270]), ijzer, vitamine B12.

 

Waarvan toegevoegde suikers 0g per 100 gram en waarvan toegevoegd zout 0.6g per 100 gram

 

Allergie-informatie

Bevat: soja, glutenbevattende granen, tarwe.

 

Er is al zo weinig!

Mag ik even van dit moment gebruik maken om lekker te klagen. Want er is al zo weinig voor de glutenvrije vegetariër.  Als je behalve glutenvrij ook graag vega eet ben je dubbel de piñata. Toen de AH met een eigen betaalbare vega productenlijn kwam waren we blij verrast want: hallo! glutenvrije opties! Eindelijk! De kipstukjes stonden hier regelmatig op tafel en met wat lekkere kruiden of op de grill was die fake kip de ideale glutenvrije vleesvervanger bij tal van gerechten.

 

Waarom dan?

Het zal wel weer goedkoper zijn. En dat is natuurlijk ook belangrijk. Maar gooi er op z’n minst even een waarschuwing uit. Veel boodschappen worden nu immers online gedaan en hoe gemakkelijk is het om daar heel even een kleine waarschuwing te plaatsen. Let op! Receptuur is aangepast. NIET meer glutenvrij!

 

De satésaus van AH is ook aangepast!

Onlangs bleek ook de receptuur van jullie satésaus aangepast. Net toen de barbecues aangingen en heel glutenvrij Nederland jullie sausje op tafel wilde zetten bleek de vernieuwde versie bomvol gluten te zitten. Geen enkele waarschuwing! Niks! Nada! Nu zijn we natuurlijk gewend om etiketten te lezen. We doen doorgaans niks anders meer als we in de supermarkt staan. Maar een kleine waarschuwing zou mooi zijn en een hoop buikklachten schelen want als je al jaren hetzelfde product eet kijk je soms niet meer op de verpakking en dan gebeuren er ongelukken.

 

Wat dan nog wel?

Maar wat mag je als glutenvrije vega dan wel nog eten? Er zijn een aantal vleesvervangers die gelukkig (nog) glutenvrij zijn. Maar lees dus altijd even de verpakking want fabrikanten kunnen zomaar besluiten dat tarwe toch voordeliger is en boem! Een glutenfout.

 

Marit van: Maak Het Glutenvrij verzamelde een handige lijst met glutenvrije vleesvervangers maar het is dus goed opletten geblazen want sommige receptuur kan ondertussen veranderd zijn en opeens wel gluten bevatten. (klik hier voor de lijst)

Heb je zelf ook laatst opgemerkt dat een product niet meer glutenvrij is, laat het ons even weten in een mailtje naar: redactie@missglutenvrij.nl

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *