Salades, salades, salades. In de zomer eet ik ze het liefst. Graag deel ik het recept voor deze super simpele, maar o zo lekkere glutenvrije aardappelsalade. Vooral lekker voor bij de bbq.

Deze kruidige aardappelsalade proefde ik voor het eerst bij mijn schoonzusje. Zij maakte ‘m voor bij de bbq. Mijn vriend en ik vonden ‘m zo lekker dat ik haar het recept vroeg. En graag deel ik dat ook met jullie.

Ingrediënten (voor 4 personen als bijgerecht)

  • 5oo gram kruimige aardappelen
  • Halve rode ui gesnipperd
  • 1 sjalotje gesnipperd
  • Flinke hand peterselie in stukjes geknipt
  • Zeezout
  • Olijfolie

IMG_0038Schil de aardappelen en kook ze gaar. Doe ze vervolgens in een schaal. Doe hierbij de rode ui, het sjalotje en de peterselie. Voeg zeezout toe naar smaak en voeg een flinke scheut olijfolie toe. Even goed roeren zodat de aardappelen uit elkaar vallen en klaar is je smaakvolle bijgerecht voor bij de bbq.

Deze salade is helemaal gluten- en lactosevrij en bevat geen gekke smaakstoffen, maar alleen pure ingrediënten. Een lekker en gezond alternatief voor de kant-en-klare salades vol met toevoegingen uit de supermarkt. Lauwwarm is de salade erg lekker, maar ook koud uit de koelkast is ie heerlijk. Je kunt de salade dus prima van tevoren maken.