Wij maken vandaag de lekkerste glutenvrije pannenkoeken als ontbijt. Met dit makkelijke recept kunnen ze gewoonweg niet mislukken.

Glutenvrije pannenkoeken bakken hoeft niet moeilijk te zijn. Er zijn natuurlijk tal van heerlijke recepten maar voor de gewone pannenkoeken die net zo lekker smaken als met gluten komen we altijd weer terug bij dit recept. Natuurlijk maak je ze extra lekker door het toevoegen van plakjes spek, geraspte appel met kaneel of plakjes banaan. Maar omdat smaken verschillen delen we gewoon het recept voor de lekkerste glutenvrije pannenkoeken zonder toevoegingen en dan mag je helemaal zelf beslissen wat je er verder mee gaat doen.

glutenvrije pannenkoeken

Met dit recept bak je ongeveer 6 pannenkoeken

Ingrediënten:

 • 125 gram glutenvrij meel
 • 300 ml (plantaardige) melk
 • 2 medium eieren
 • 2 eetlepels zonnebloemolie
 • Boter *om in te bakken

Aanwijzingen:

 1. Doe alle ingrediënten in een kom. Mix alles goed met een mixer tot een luchtig egaal beslag. Wil je meer pannenkoeken verdubbel dan de hoeveelheden.
 2. Zet je pan op hoog vuur, hij moet goed warm worden. Doe wat boter in de pan. Ik gebruik roomboter.
 3. Gebruik een soeplepel om het beslag in je pan te doen en kies zelf welke dikte je lekker vindt. Voor een dunne pannenkoek gebruik je minder beslag, kantel je pan in een ronddraaiende beweging om het beslag te verdelen en zo een dunnere pannenkoek te krijgen.
 4. Zodra er belletjes ontstaan mag je de pannenkoek omdraaien of gooien als je durft.
 5. Ik hou mijn pannenkoeken altijd even warm in de oven op 80 graden terwijl ik mijn beslag helemaal opbak.
 6. Serveer met nog wat roomboter en stroop voor een klassieke versie of ga helemaal wild met allerlei heerlijke toppings. Het is immers jouw pannenkoekenfeestje!

Op zoek naar nog meer heerlijke glutenvrije pannenkoekrecepten? Kijk dan eens hier verder >>>

 

Dit recept is gemaakt door Emmelou Green van Bakers and Fakers. (I.M. 2022).