Zoeken

De 1e maaltijdbox voor mensen met een voedselintolerantie

Vranc bezorgde eind februari 2022 de eerste vranc & vrij van maaltijdboxen bij zo’n 100 glutenvrije eters. Hoe relaxed is het dat anderen bedenken wat jij op tafel zet en ook nog de boodschappen voor je doen! Helemaal als er rekening wordt gehouden met glutenvrij dieet.

 

 

Sanne, oprichter van vranc, kreeg voor het eerst te maken met glutenvrij eten toen haar dochter de diagnose coeliakie kreeg. Een maaltijd bereiden, buiten de deur eten of gezellig naar een verjaardag waren niet meer vanzelfsprekend en zonder zorgen. ‘Dat moet anders kunnen’, dacht Sanne.

 

Glutenvrij gat in de markt

Een maaltijdbox voor mensen die glutenvrij eten was er nog niet. Daar wilde vranc iets aan doen. Het idee ontstond voor een maaltijdbox met verse, gezonde en duurzame producten. Volledig vrij van gluten. Zonder risico op kruisbesmetting. Geschikt voor mensen met coeliakie.

 

De glutenvrije maaltijdbox is ook glutenvrij én lactosevrij te krijgen. In de toekomst wil vranc ook maaltijdboxen voor andere voedselintoleranties aanbieden. Er is nagedacht over bijvoorbeeld een koemelkvrije en fructosearme maaltijdbox.

 

De recepten

De recepten van vranc zijn niet ingewikkeld, vaak verrassend en meestal binnen een half uur te bereiden. De ingrediënten zijn gezond, puur van smaak en zonder toegevoegde suikers.

 

 

Keurmerk Lekker Glutenvrij

vranc heeft – als eerste niet-horecabedrijf – het keurmerk ‘Lekker Glutenvrij’ van de Nederlandse Coeliakie Vereniging (NCV) gekregen. Met het keurmerk wordt lekker en veilig glutenvrij eten gegarandeerd.

 

Complete maaltijdbox

Met een abonnement bij vranc kies je wekelijks uit zes glutenvrije gerechten. Vlees, vis en vegetarisch. Met de online recepten weet je meteen welke ingrediënten je zelf nog in huis moet halen. Omdat eigenlijk alles geleverd wordt in de maaltijdbox, gaat dit alleen nog om ingrediënten die je vaak toch al in huis hebt zoals peper, zout, olie en boter.

 

Ambitie vranc

De maaltijdbox is de eerste manier waarop vranc het leven voor mensen met een voedselintolerantie leuker wil maken. Hun ambitie gaat verder dan dat. Zo doneert vranc per geleverde maaltijdbox €0,50 voor onderzoek naar verschillende voedselintoleranties. Uiteindelijk wil vranc “een verschuiving veroorzaken in het sociale leven van mensen met een intolerantie. Zodat iedereen, mét of zonder intolerantie, op iedere sociale aangelegenheid veilig kan genieten van gezond en lekker eten.”

 

 

Dit artikel is geschreven door: Edgar Merbis, de glutenvrijevader van Mia (18 jaar) met coeliakie. Samen met moeder Renee geven zij op Instagram @glutenvrijevader een kijkje in hun glutenvrije leven. Je vindt er (nieuwe) glutenvrije producten, favoriete glutenvrije gerechten en de leukste glutenvrije hotspots.

Meer blogs lezen van Edgar en Mia? Bekijk deze blog over hun ervaring in een glutenvrije B&B in Amsterdam!

1 gedachte over “De 1e maaltijdbox voor mensen met een voedselintolerantie”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *