Met dit makkelijke recept van Harmke bak je binnen mum van tijd een flinke lading vrolijke glutenvrije kerstkoekjes. Handig voor het kerstbuffet op school want behalve kaneel en suiker kun je natuurlijk ook kiezen voor een hartige variant met kaas en tomaten bijvoorbeeld. En behalve die leuke kerstboom kun je natuurlijk ook kiezen voor een kerstster etc. Zet de oven maar aan!
Wij bakken vandaag dus met kaneel en suiker maar je kunt ook voor wat geraspte kaas, pesto of sesam kiezen. Wat je lekker vindt! Creëer zo jouw eigen favoriete kerstkoekjes.
Op zoek naar nog meer kerstrecepten? Kijk dan gauw ook even hier >>>
Met dit recept maak je in eerste instantie ongeveer 10 a 12 kerstkoekjes. Gooi de bladerdeeg resten niet weg! Kneed ze opnieuw tot een bol en rol uit met wat bloem. Zo bak je nóg meer lekkere koekjes.
Ingrediënten:
- Glutenvrij bladerdeeg
- 1 ei losgeklopt
- 1 theelepel kaneelpoeder
- 2 eetlepels fijne witte suiker
Extra nodig:
- uitsteekvormpjes
- bakkwast
- bakpapier
Aanwijzingen:
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Laat het bladerdeeg ontdooien.
- Steek met het vormpje zo’n 10 kerstbomen uit het bladerdeeg en leg deze op bakpapier op een ovenplaat.
- Prik met een vork gaatjes in het bladerdeeg.
- Klop het ei los en bestrijk de kerstboompjes met ei.
- Mix de kaneel en het suiker door elkaar en strooi dit over het bladerdeeg.
- Bak de koekjes zo’n 10 minuten goudbruin en knapperig.
- Laat ze helemaal afkoelen en verpak ze dan luchtdicht zodat ze lekker vers blijven.