Ik zag dat ik mijn recept voor een heerlijk glutenvrij havermout ontbijt nog niet met jullie gedeeld heb. De hoogste tijd dus. Niks is zo belangrijk als de dag starten met een goed voedzaam en daarbij lekker ontbijt.

Op internet zie ik vaak ontbijtrecepten voorbij komen met havermout waarin wel 100 gram havermout wordt gebruikt. Ik ben een grote eter, maar ’s ochtends krijg ik zoveel haver echt niet weg. Ik deel daarom met jullie mijn recept waar ik een paar uur op kan teren zonder trek te krijgen.

Ingrediënten

 • 50 gram Bio havermout van Rosies
 • 125 ml melk
 • Handje diepvries zomerfruit van Albert Heijn
 • Klein handje amandelschaafsel
 • Honing

 1. Doe de melk in een pannetje en breng het aan de kook.
 2. Doe het bevroren fruit in een kommetje en zorg dat het ontdooid. Ik doe dit meestal in nog geen minuutje in de magnetron, maar je kan ook de avond of een paar uur van tevoren je bakje fruit in de koelkast zetten zodat het ontdooid.
 3. Zodra de melk kookt, doe je de havermout erbij en roer je af en toe met een pollepel. Dit kost enkele minuten, maar de havermout zal de melk helemaal opslurpen totdat je een papje overhoudt.
 4. Ondertussen rooster je het amandelschaafsel in een hete koekenpan (zonder vet of olie).
 5. Giet de havermout over het ontdooide fruit, doe naar smaak honing hier overheen en daarover het amandelschaafsel. Ziet het er niet feestelijk uit?
 6. Even roeren en je hebt een heerlijk smaakvol en goedvullend glutenvrij ontbijt. Eet smakelijk!

Hoe maken jullie het liefst je ontbijt met havermout?