Ik zag dat ik mijn recept voor een heerlijk glutenvrij havermout ontbijt nog niet met jullie gedeeld heb. De hoogste tijd dus. Niks is zo belangrijk als de dag starten met een goed voedzaam en daarbij lekker ontbijt.
Op internet zie ik vaak ontbijtrecepten voorbij komen met havermout waarin wel 100 gram havermout wordt gebruikt. Ik ben een grote eter, maar ’s ochtends krijg ik zoveel haver echt niet weg. Ik deel daarom met jullie mijn recept waar ik een paar uur op kan teren zonder trek te krijgen.
Ingrediënten
- 50 gram Bio havermout van Rosies
- 125 ml melk
- Handje diepvries zomerfruit van Albert Heijn
- Klein handje amandelschaafsel
- Honing
- Doe de melk in een pannetje en breng het aan de kook.
- Doe het bevroren fruit in een kommetje en zorg dat het ontdooid. Ik doe dit meestal in nog geen minuutje in de magnetron, maar je kan ook de avond of een paar uur van tevoren je bakje fruit in de koelkast zetten zodat het ontdooid.
- Zodra de melk kookt, doe je de havermout erbij en roer je af en toe met een pollepel. Dit kost enkele minuten, maar de havermout zal de melk helemaal opslurpen totdat je een papje overhoudt.
- Ondertussen rooster je het amandelschaafsel in een hete koekenpan (zonder vet of olie).
- Giet de havermout over het ontdooide fruit, doe naar smaak honing hier overheen en daarover het amandelschaafsel. Ziet het er niet feestelijk uit?
- Even roeren en je hebt een heerlijk smaakvol en goedvullend glutenvrij ontbijt. Eet smakelijk!
Hoe maken jullie het liefst je ontbijt met havermout?
Mijn favoriete ontbijt is ook havermout.
Hoe ik dat maak, kan je hier lezen: http://ikbenglutenvrij.nl/?p=6643
Mijn favoriete havermoutontbijt? Ik gebruik water, havermout, veel kaneelpoeder, een in stukjes gesneden appel (even mee opwarmen) en een handje gojibessen. Heerlijk!
Mmm, ziet er lekker uit!
Ik maak ook regelmatig havermout met appelstukjes en kaneel. En water voor de havermout zacht te maken.
Of met stukjes banaan en aardbei, en dan de havermout zachtgemaakt met kokosmelk of rijstemelk.
Ik kook die havermout ook niet altijd (te lui ;) ) ik steek dat een minuutje id microgolf met water of melk.
In de magnetron moet ik nog proberen! Dat is super snel klaar, wel zo fijn ’s ochtends.
Hallo wat een leuke tips staan hierop en voor mij erg handig.
Even van mij een gouden tip. Als men gezond wil eten doe dan niets in een magnetron. Een magnetron draait de moleculen om van het eten waardoor het anorganisch wordt of liever gezegd afval. Succes en sterkte met het glutenvrij leven. Het Broodbuik kookboek heft ook leuke tips.
Graag tot een volgende keer.
Ik wil havermout een keertje probere. Eet jij nog steeds die van het merk Rosies en waar kun je die kopen?
Heb je wrleens die van Lieke is vrij geprobeerd?
Nee nog niet, is die fijn?
Hee, ziet er echt super lekker uit!
Maar mijn vraagje is nu even, zijn alle soorten haver glutenvrij? Want ik heb pas een pak in de biowinkel gekocht, maar ik wist nu niet zeker of het 100% glutenvrij is…
Niet alles soorten zijn glutenvrij, het moet op de verpakking staan. De haver kan besmet zijn met tarwe en is dan niet glutenvrij.
mjam!!! klinkt goed
melk lijk me niet zo’n gezonde keuze. plantaardige melk lijkt me beter
[…] ik muffins met verse blauwe bessen, pecannoten en Griekse yoghurt. De drie ingrediënten voor mijn favoriete ontbijt, maar nu dus in een muffin […]
[…] kook de havervlokken eigenlijk nooit. Maar dit is wel de snelste manier. Het recept van Miss Glutenvrij is heel makkelijk te volgen. Je kookt het in de vloeistof tot het een pap wordt. Dit duurt meestal […]
Hoe belangrijk is het om glutenvrije havermout te gebruiken? Gaat het bij ‘gewone’ havermout alleen om sporen gluten? Ik eet een tijdje glutenvrij om te kijken of het effect heeft op mijn darmen. Maar ik vind de glutenvrije havermout minder lekker dan de ‘gewone’, vandaar ;-)
Als je coeliakie hebt is het belangrijk glutenvrije havermout te kopen ivm sporen.
[…] havermoutpap met bosvruchten […]