Deze glutenvrije omeletrolletjes met rucola en mozzarella zijn een heerlijk hapje voor tijdens een feestje. Maar je kunt deze smaakmaker ook prima eten als lunch.
Ik koos voor mozzarella, pesto, cherrytomaatjes, Parmezaanse kaas en rucola sla om deze omelet mee te beleggen. De combinatie van smaken is om je vingers bij op te eten. Dit hapjes is uiteraard glutenvrij, maar ook lekker voor vegetariërs. Ideaal dus voor tijdens een feestje.
Ingrediënten (voor 8 hapjes)
- 2 eieren
- Scheutje melk
- Zout en peper
- Klontje roomboter
- 1 eetlepel groene pesto
- Halve bol mozzarella
- Handje pijnboompitjes
- 3 cherrytomaatjes
- Handje rucola sla
- Handje Parmezaanse kaas
Werkwijze omeletrolletjes
Kluts de eieren met het melk en zout en peper. Bak in een koekenpan in het klontje boter op laag vuur je omelet. Wees voorzichtig met omdraaien. Rooster de pijnboompitjes in een droge koekenpan. Besmeer de omelet met de pesto. Snij de mozzarella in stukjes en de cherrytomaatjes in vieren. Doe mozzarella, cherrytomaatjes, pijnboompitjes, rucola sla en Parmezaanse kaas op de omelet. Rol voorzichtig dicht en snij in 8 gelijke stukken. Steek in elk rolletje een prikker.
Tip: Een keer geen zin in brood? Snij de omelet niet in acht stukken, maar in twee en neem ‘m mee als lunch naar school/werk.
[…] Omeletrolletjes, bladerdeeghapje en gerookte kip met avocado. […]