Dit heerlijke caprese broodje heb ik niet belegd, maar gebouwd. Zoveel beleg zit er op en daarom noem ik ‘m Broodje Caprese XL. Kijk mee hoe ik ‘m maak.

Zoals jullie wellicht weten, zou ik heel graag eens een broodje Subway eten. Dit is een soort ‘glutenvrije droom’ van mij. Velen roepen dat die broodjes niet eens zo heel lekker zijn, maar dat boeit me niet. Mij lijkt zo’n broodje fantastisch. Tot de tijd dat er een glutenvrij broodje Subway komt of er een wonder gebeurd en ik gluten kan eten, maak ik zo’n broodje met lekker veel verschillende ingrediënten thuis zelf.

Ingrediënten (voor 1 persoon)

  • Half strokbrood (Schär)
  • Eetlepel pesto
  • Handje pijnboompitten
  • Halve bol mozzarella
  • 4 cherrytomaatjes
  • 2 plakken serranoham
  • 2 semi-zongedroogde tomaatjes
  • Handje rucola sla

Werkwijze 
Bak een half stokbrood af en snij deze net niet helemaal open met een broodmes. Besmeer één kant met iets minder dan een eetlepel pesto. Rooster de pijnboompitten en en leg deze op de pesto. Snijd de zongedroogde tomaatjes in kleine stukje en mozzarella in plakjes, leg dit op het broodje. Drapeer de serranoham over de mozzarella. Snijd de cherrytomaatjes in 4 partjes en leg deze op de ham. Smeer nog wat pesto over de cherrytomaatjes, leg als laatste de rucola op je broodje.