Ingrediënten
BODEM
- 115 gram (room)boter
- 30 gram poedersuiker
- 130 gram Lisa’s Choice bloem
- mespunt zout
CITROEN VULLING
- 200 gram fijne kristalsuiker
- 2 grote eieren
- 80 ml citroensap (sap van ca 1,5 citroen)
- rasp van 1 citroen
- 25 gram Lisa’s Choice bloem
- poedersuiker voor decoratie
OVERIGE BENODIGDHEDEN
- Vierkante bakvorm van 20×20 cm bakpapier om de bakvorm te bekleden
- Handmixer of keukenmachine
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 165C.
- Bekleed de bakvorm met een stuk bakpapier, zodanig dat je naast de bodem ook de randen bedekt. Je krijgt dan wat vouwen in de hoeken maar daar zie je na het bakken niets meer van.
- Doe boter en suiker in een kom en mix tot een romige massa. Voeg Lisa’s Choice bloem en het zout toe en mix kort totdat het deeg net begint te vormen. Kneed het deeg vervolgens met de hand tot een bal. Leg het deeg koud weg als het te plakkerig is.
- Verdeel het deeg gelijkmatig in de bakvorm. Je kan dit met de hand doen, maar je kan het deeg eventueel ook uitrollen tot een vierkante plak die je vervolgens op de bodem van de bakvorm legt. Zet de bakvorm in de oven en bak de bodem gedurende 20 minuten mooi goud bruin.
- Terwijl het bodem in de oven staat maak je de vulling. Doe de eieren en suiker in de kom en mix tot een luchtige massa. Voeg rasp en citroensap toe en mix kort.
- Zeef Lisa’s Choice bloem boven de kom en spatel het voorzichtig door het ei/citroen mengsel heen.
- Zodra de bodem mooi goudbruin is giet je de vulling op de bodem.
- Zet de bakvorm weer terug in de oven en bak het geheel ca. 18-20 minuten of totdat de vulling gestold is.
- Laat afkoelen op een rek.
- Zeef een laagje poedersuiker over de afgekoelde lemonbars heen en snij de plak in mooie vierkantjes (ca 5x5cm) of repen.
De lemonbars zijn het lekkerst op de dag zelf. Heb je nog lemon bars over, dan kan je ze in een afgesloten bak ca. 3 dagen gekoeld bewaren. Je hebt alleen wel kans dat de poedersuiker in de vulling trekt. Zeef dan vlak voor het serveren een nieuw laagje poedersuiker over de bars.