Flammkuchen

Glutenvrij op wintersport naar Valmenier

De drie glutenvrije favorietjes van AnneDe Keuze van Miss Glutenvrij De drie glutenvrije favorietjes van Anne van Miss Glutenvrij Glutenvrije favorietjes: In sommige producten kan...

De drie glutenvrije favorietjes van Anne

De Keuze van Miss Glutenvrij De drie glutenvrije favorietjes van Anne van Miss Glutenvrij Glutenvrije favorietjes: In sommige producten kan je gewoon ALTIJD zin hebben!...

Glutenvrije Salted Caramel Fudge Maken

Glutenvrije week bij Lidl: vanaf 5 januari 2023Nieuws Glutenvrije week bij de Lidl: vanaf 5 januari 2023 Wat een begin van het jaar! Vanaf donderdag...

Gimbap 김밥 (Koreaanse sushi)

Glutenvrije week bij Lidl: vanaf 5 januari 2023Nieuws Glutenvrije week bij de Lidl: vanaf 5 januari 2023 Wat een begin van het jaar! Vanaf donderdag...

Recepten – Hoofdgerecht

Glutenvrije Flammkuchen

Glutenvrije flammkuchen

Een Flammkuchen is een heerlijk soort pizza uit Duitsland die als hoofdgerecht of als borrel gegeten kan worden! Het kan met allerlei soorten beleg gemaakt worden. Je kan dus variëren met allerlei ingrediënten. Dit recept is met ui, tomaatjes en spekjes. Probeer dit heerlijke recept nu zelf en laat ons weten wat je ervan vindt!

Ingrediënten voor de bodem

Voor er op

  • 200ml kwark
  • 200ml crème fraîche
  • 125g gerookte spekblokjes
  • 2 rode uien
  • Zout
  • Peper
  • Nootmuskaat

Bereiding

  1. Meng de gist in handwarm water met de suiker. Dit zal er voor zorgen dat het gist ‘geactiveerd’ wordt.
  2. Laat ongeveer 5 minuten staan
  3. Meng dit gistmengsel door het meel en kneed alles met elkaar totdat het een deegbal is geworden.
  4. Laat 30 minuten rijzen op een warme plek.
  5. Maak het beleg van de Flammkuchen door de kwark te mengen met de crème fraîche.
  6. Breng het geheel op smaak met zout, peper en nootmuskaat.
  7. Snijd de uien in dunne ringen.
  8. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  9. Rol het deeg uit tot een dun vierkant op een bakplaat met bakpapier.
  10. Smeer het kwarkmengsel uit over het vierkant.
  11. Verdeel de uienringetjes en de spekjes erover. Je kan ook kiezen voor kappertjes in plaats van spekjes voor een vegetarische optie.
  12. Bak 20 minuten gaar.
  13. Als topping zou je er nog een handje rucola sla overheen kunnen doen, super lekker!

 

Geniet van deze heerlijke Duitse delicatesse! Een goede glutenvrije optie voor de zomer!