monchoutaart

De drie glutenvrije favorietjes van Anne

De Keuze van Miss Glutenvrij De drie glutenvrije favorietjes van Anne van Miss Glutenvrij Glutenvrije favorietjes: In sommige producten kan je gewoon ALTIJD zin hebben!...

Glutenvrije Salted Caramel Fudge Maken

Glutenvrije week bij Lidl: vanaf 5 januari 2023Nieuws Glutenvrije week bij de Lidl: vanaf 5 januari 2023 Wat een begin van het jaar! Vanaf donderdag...

Gimbap 김밥 (Koreaanse sushi)

Glutenvrije week bij Lidl: vanaf 5 januari 2023Nieuws Glutenvrije week bij de Lidl: vanaf 5 januari 2023 Wat een begin van het jaar! Vanaf donderdag...

De Glutenvrije Horeca App: makkelijker glutenvrij uit eten

Glutenvrije week bij Lidl: vanaf 5 januari 2023Nieuws Glutenvrije week bij de Lidl: vanaf 5 januari 2023 Wat een begin van het jaar! Vanaf donderdag...

Recept: Glutenvrije Monchoutaart

Deze zeer smaakvolle glutenvrije monchou taart kan iedereen maken! In dit artikel deel ik het recept van lezeres Bianca.

Bianca stuurde me een mailtje of ik de glutenvrije monchoutaart ken, zij maakt ‘m graag voor haar 9-jarige nichtje met coeliakie. Ja, die ken ik zeker! Mijn moeder maakte ‘m vroeger altijd met verjaardagen. Hij is makkelijk te maken en de taart is super lekker. Ik heb het recept nog nooit op mijn site gedeeld, zag ik. Bianca was zo lief haar recept te delen.

Voor de bodem gebruikt Bianca glutenvrije speculaasjes van Schär. Je kunt hiervoor ook andere glutenvrije koekjes gebruiken. Járen geleden, toen er nog vrijwel geen glutenvrije producten te koop waren, maakte mijn moeder de bodem met baby Liga’s of Glutafin biscuitjes. Neem dus wat je lekker vindt en voor handen hebt.

Dit recept is voor een monchoutaart voor 8 à 10 personen.

Bereidingstijd: 10 minuten
Wachttijd: 6 uur

Ingrediënten

Voorbereidingen

Haal de monchou een paar uur van tevoren uit de koelkast, zodat deze zacht kan worden. Gebruik een springvorm van 24cm en bedek deze met bakpapier.

Werkwijze glutenvrije monchoutaart

  1. Maak de koekjes met een stamper/ keukenmachine zo fijn mogelijk.
  2. Smelt de boter in een pannetje op matig vuur. Deze mag niet bruin worden.
  3. Voeg de boter aan de kruimels toe en meng dit door elkaar.
  4. Verdeel het mengsel in de springvorm en druk aan met de bolle kant van een lepel.
  5. Zet de springvorm in de koelkast.
  6. Voor de vulling: Klop de slagroom met wat suiker en de slagroomversteviger stijf.
  7. Klop ook de monchou even samen met de vanillesuiker.
  8. Voeg de slagroom en de monchou samen en klop dit ook even door elkaar.
  9. Doe het mengsel in de springvorm en laat zo’n 6 uur in de koelkast staan.
  10. Pas wanneer je de taart gaat serveren doe je de taartvulling er bovenop.

Heb je ook een fijn glutenvrij recept dat goed in de smaak valt en je graag wilt delen? Je mag me altijd mailen (info@missglutenvrij.nl) of een berichtje sturen via Facebook.

Maak jij wel eens een monchoutaart en hoe maak jij ‘m?

Glutenvrije oliebollen: klassiek recept

Recepten - Hapjes Glutenvrije Oliebollen Ik deel graag het glutenvrije oliebollen recept dat mijn moeder voor mij maakte toen ik nog thuis woonde. Ik typte...

Glutenvrije Zweedse Zoete Broodjes (Semlor)

Recepten - Gebak Recept: Glutenvrije Semlor Als je nog nooit een glutenvrije semla hebt gegeten, leggen wij jou kort uit wat dit is. Denk aan...

Recept: Super makkelijke glutenvrije koekjes voor december

Glutenvrije week bij Lidl: vanaf 5 januari 2023Nieuws Glutenvrije week bij de Lidl: vanaf 5 januari 2023 Wat een begin van het jaar! Vanaf donderdag...

Recept: Ultieme glutenvrije kaasbroodjes (Pão de Queijo)

Glutenvrije week bij Lidl: vanaf 5 januari 2023Nieuws Glutenvrije week bij de Lidl: vanaf 5 januari 2023 Wat een begin van het jaar! Vanaf donderdag...

Recept: Glutenvrije banaan gebakjes

Glutenvrije week bij Lidl: vanaf 5 januari 2023Nieuws Glutenvrije week bij de Lidl: vanaf 5 januari 2023 Wat een begin van het jaar! Vanaf donderdag...

Recept: Glutenvrije gemberkoekjes

Glutenvrije week bij Lidl: vanaf 5 januari 2023Nieuws Glutenvrije week bij de Lidl: vanaf 5 januari 2023 Wat een begin van het jaar! Vanaf donderdag...