Oh jongens, wat is dit makkelijk om te maken, maar wat smaakt het hemels en uiteraard helemaal glutenvrij. Nacho’s uit de oven met kaas en een salsa dipje. 

Zin om (voor een grote groep mensen) snel een warme glutenvrije snack op tafel te zetten? Dan is dit super makkelijke recept ideaal. Geen gedoe met gluten, als iedereen lekker glutenvrij eet. En ze hoeven het niet eens door te hebben! Nacho’s klinken misschien Mexicaans, maar vinden hun oorsprong in Los Angeles. Hoe dan ook, wij zijn super blij met deze makkelijke glutenvrije snack en de bak was zo leeg.

Je kan verschillende soorten chips als basis kiezen. Je kan voor naturel nacho’s gaan, maar ook voor nacho’s die al kaassmaak van zichzelf hebben. Ze zijn allebei lekker, maar de tweede optie geeft net wat meer smaak.

Ingrediënten

glutenvrije nacho's

Werkwijze

Verwarm de oven voor op 200 graden. Pak een (mooie) schaal die in de oven kan. Doe hierin de gewenste hoeveelheid chips, strooi hier overheen gerapte kaas. Zorg dat de bovenkant van de chips ongeveer helemaal bedekt is met kaas. Zet de schaal 10 minuten in de oven. Pak een bord waar je de schaal op zet. Doe wat salsa dip in een sausbakje. En serveren maar.

glutenvrije nacho's

Dit is zo natuurlijk al heel lekker, maar is nog lekkerder te maken door ook een bakje crème fraîche ernaast te zetten. En wat dacht je van (homemade) guacamole? Dit recept is een beetje spicy. Als je daar niet van houdt, kan je de chilipepers eenvoudig weglaten.

Mocht je glutenvrije nacho’s maken, laat je het dan even weten via een reactie op mijn blog?