Met havermeel maakte ik glutenvrije peanut butter jelly muffins. Ze zijn heerlijk zoet en smaakvol, maar er zit maar één theelepeltje suiker in. Lees verder voor dit fijne recept.
Al sinds de glutenvrije markt in Vianen had ik havermeel van Provena in huis. Gewone koekjes eet ik vrijwel nooit dus ik wilde er graag iets anders mee maken. Het werden glutenvrije peanutbutter jelly muffins, inderdaad met pindakaas en jam. De muffins zijn enorm voedzaam, want ik maakte ze met ingrediënten die je een vol gevoel geven. Ze zijn dus ideaal als tussendoortje bij (stevige) trek, maar ook nog eens enorm lekker!
Ingrediënten
-
- 2 rijpen bananen
- 150 gram griekse yoghurt
- 135 gram pindakaas
- 1 ei
- Flinke theelepel vanillesuiker
- 2 flinke theelepels lijnzaad
- 180 gram havermeel
- 8 gram bakpoeder
- 12 theelepels jam
Doe de bananen in een kom en prak ze fijn. Doe hierbij de Griekse yoghurt, pindakaas, het ei en de vanillesuiker. Mix dit met een garde tot een samenhangende substantie.
Voeg toe het lijnzaad, havermeel en bakpoeder. Roer met een beslaglepel (pollepel met gat erin) tot een samenhangende substantie.
Gebruik een vorm voor 12 muffins, doe hierin de papieren muffinvormpjes. Het makkelijkst is om een ijslepel te gebruiken om het beslag in de vormpjes te doen. Vul de vormpjes met de helft van het beslag en leg overal een (flinke) theelepel jam op.
Bedek de jam met het overige beslag. Zet de muffins 25 minuten in een op 180 graden voorverwarmde oven.
En klaar zijn je glutenvrije peanut butter jelly muffins. Ze zijn een beetje smudgy, maar vullen heel goed en zijn ondanks dat er vrijwel geen suiker in zit heerlijk zoet en smaakvol. Deze muffins zijn op dit moment mijn favoriete tussendoortje.
Wat is op dit moment jouw favoriete tussendoortje?
Dat ziet er heerlijk en vrij simpel te maken uit, ga het ook uitproberen een dezer dagen,
Bedankt voor het delen weer, jummieee
lieve groetjes
Karyn
” ondanks dat er vrijwel geen suiker in zit”
er zit suiker in banaan en in jam
Haha, ze zien er echt heerlijk uit, maar suikervrij zou ik ze niet durven noemen omdat er al heel veel suiker in pindakaas en in jam zit!
Maar, ik ben absoluut gek op pindakaas en gek op havermeel en de combi met jam vind ik normaal op een boterham al lekker. deze muffins MOET ik echt een keertje gaan proberen :)
dat ziet er heerlijk uit en zo duidelijk ik ga ze uit probeerden, trek in dit lekkers even een paar dingen halen
bedankt missglutenvrij
Graag gedaan! Ben benieuwd wat je er van vindt :).
Ik snap wat je bedoelt. Ik bedoel hier toegevoegde suikers. In veel muffins zit vaak enorm veel toegevoegde suiker. Ben benieuwd hoe je ze vindt. Ik vind de combi heerlijk!
Ik bedoel hier toegevoegde suikers…
Bananenmuffins zijn mijn favoriete baksel. Dit lijkt me ook erg smakelijk. Ik ga het proberen.
Het maakt weinig verschil, maar in een recept met veel zuren(yoghurt, banaan), zou ik zuiveringszout(baking soda/natriumbicarbonaat/sodium bicarbonate) gebruiken naast of i.p.v. bakpoeder. In mijn ervaring maakt dat het wat luchtiger. Wellicht het proberen waard.
gr.
Theo
PS In de pindakaas die ik eet zit overigens geen suiker, alleen gebrande pinda’s en een beetje zout. Als ik nu pindakaas met suikers eet, dan smaakt het “raar.”
Ziet er heerlijk uit! Kan ik het havermeel ook vervangen?
Groetjes!
Kan je zeker proberen, ik zou dan glutenvrije universele bakmix gebruiken.
Thanks voor de tip, heb nog natriumbicarbonaat liggen, weet nooit zo goed wanneer ik dit kan gebruiken i.p.v. bakpoeder. Dit ga ik de volgende keer proberen.
Van wel merk eet jij pindakaas als ik vragen mag?
Op het moment heb ik pindakaas van het merk Jori. Maar het ligt er maar net aan wat de plaatselijke Ekoplaza in het schap heeft staan. In het verleden heb ik ook pindakaas van Horizon en Monki gehad…het smaakt allemaal hetzelfde(lekker!) en soms vermoed ik dat het uit dezelfde fabriek komt. Als zoetig alternatief is er ook pindakaas met rozijnen. Daar zit geen zout en suiker in, alleen pinda’s en rozijnen. Die laatste proef je niet als zodanig, het maakt het geheel alleen zoetiger.
Gewone Calvé pindakaas heeft, als ik me niet vergis, overigens ook geen suiker tussen de ingrediënten staan. De variant met stukjes pinda wel.
ik snap wel dat je dat bedoelde :-)
maar jam bestaat meestal uit zo’n 50% suiker, en voor je lichaam maakt het echt geen verschil of de suiker uit een potje met label ‘jam’ komt of met potje ‘suiker’
Kun je deze ook invriezen?
Heb je ervaring met het invriezen van deze muffins?
Ja gaat prima.