Met havermeel maakte ik glutenvrije peanut butter jelly muffins. Ze zijn heerlijk zoet en smaakvol, maar er zit maar één theelepeltje suiker in. Lees verder voor dit fijne recept.

Al sinds de glutenvrije markt in Vianen had ik havermeel van Provena in huis. Gewone koekjes eet ik vrijwel nooit dus ik wilde er graag iets anders mee maken. Het werden glutenvrije peanutbutter jelly muffins, inderdaad met pindakaas en jam. De muffins zijn enorm voedzaam, want ik maakte ze met ingrediënten die je een vol gevoel geven. Ze zijn dus ideaal als tussendoortje bij (stevige) trek, maar ook nog eens enorm lekker!

Ingrediënten

    • 2 rijpen bananen
    • 150 gram griekse yoghurt
    • 135 gram pindakaas
    • 1 ei
    • Flinke theelepel vanillesuiker
    • 2 flinke theelepels lijnzaad
    • 180 gram havermeel
    • 8 gram bakpoeder
    • 12 theelepels jam

IMG_0003
Doe de bananen in een kom en prak ze fijn. Doe hierbij de Griekse yoghurt, pindakaas, het ei en de vanillesuiker. Mix dit met een garde tot een samenhangende substantie.

IMG_0004
Voeg toe het lijnzaad, havermeel en bakpoeder. Roer met een beslaglepel (pollepel met gat erin) tot een samenhangende substantie.

IMG_0006
Gebruik een vorm voor 12 muffins, doe hierin de papieren muffinvormpjes. Het makkelijkst is om een ijslepel te gebruiken om het beslag in de vormpjes te doen. Vul de vormpjes met de helft van het beslag en leg overal een (flinke) theelepel jam op.

IMG_0010
Bedek de jam met het overige beslag. Zet de muffins 25 minuten in een op 180 graden voorverwarmde oven.

IMG_0014
En klaar zijn je glutenvrije peanut butter jelly muffins. Ze zijn een beetje smudgy, maar vullen heel goed en zijn ondanks dat er vrijwel geen suiker in zit heerlijk zoet en smaakvol. Deze muffins zijn op dit moment mijn favoriete tussendoortje.

Wat is op dit moment jouw favoriete tussendoortje?