Soesjes zijn de ideale basis voor heel veel lekkere hapjes. Afgelopen kerst maakte ik perfecte glutenvrije soesjes. In dit artikel deel ik mijn recept.

Bovenstaande foto maakte ik van mijn bevroren soesjes die ik sinds kerst bij mij in de diepvries heb liggen. Soesjes zijn namelijk perfect om in te vriezen.

IMG_8029In mijn verslag Kerst 2014 liet ik deze foto zien. Mijn super goed gelukte soesjes. De bedoeling was dat ieder drie soesjes at, maar ze waren zo lekker dat ik er geloof ik wel acht heb gegeten. Op jullie verzoek deel ik het recept dat ik gebruikte voor deze soesjes.

Ingrediënten

  • 75 gram roomboter
  • 75 gram Mix C Schär (ander glutenvrij bloem kan denk ik ook wel, maar deze lukt sowieso)
  • 3 eieren
  • 150 ml water

Verwarm de oven voor op 200 graden. Breng de boter met het water aan de kook. Roer tot de boter is gesmolten. Neem de pan van het vuur en voeg het meel in een keer toe. Roer met een houten lepel tot het deeg loslaat van de pan. Zet de pan terug op laag vuur en roer tot het deeg begint te glanzen. Neem de pan van het vuur en laat zo’n 3 à 4 minuten afkoelen. Roer de eieren één voor één door het deeg. Voeg pas het volgende ei toe als het vorige helemaal is opgenomen.

Pak een spuitzak met gladde mond.  Spuit hiermee zo’n 30 toefjes op een bakplaat bekleed met bakpapier. Bak de soesjes in de voorverwarmde oven in zo’n 12 à 13 minuten goudbruin en gaar. Open nooit tussendoor de ovendeur! Laat de soesjes zo’n 5 minuten afkoelen in de uitgeschakelde oven. Laat ze vervolgens afkoelen op een bakrooster.

Zoete vulling
Met kerst belegde ik de soesjes met mascarpone, lemon curd en een stukje mango. Daaroverheen strooide ik poedersuiker. In één woord: goddelijk!

De soesjes die nu nog bij mij in de diepvries liggen, wil ik hartig vullen. Want zoals ik als schreef: soesjes zijn de ideale basis voor lekkere hapjes.

Hoe vul jij je soesjes het liefst?