Ik ben dol op glutenvrije repen, helaas zijn ze vaak vrij prijzig of er zit enorm veel suiker in. Dat kan ik zelf ook, dacht ik. Ik maakte een heerlijke glutenvrije muesli reep, zonder suiker en lactose.

Het recept dat ik deel, is echt een basisrecept. Je kunt dus iedere keer variëren met ingrediënten.

Ingrediënten (voor 6 flinke muesli repen)

 • 120 gram glutenvrije havermout (Provena, Jumbo Oats of AH, Vrij van Gluten)
 • 80 gram noten gehakt in kleine stukjes (paranoten, walnoten, ongezouten amandelen)
 • 80 gram gedroogd fruit (rozijnen, cranberry’s, tutti frutti mix)
 • 35 gram zaadjes (sesamzaadjes, hennepzaad)
 • 1 flink theelepel kaneel
 • Flinke snuf zout
 • 250 ml (plantaardige) melk
 • 1 ei (L)

Ik heb dit recept al twee keer gemaakt. Ik gebruik qua ingrediënten gewoon wat ik in huis heb. Een zak met notenmix is bijvoorbeeld heel handig, voor gedroogd fruit geldt hetzelfde. Gooi erin waar je zin in hebt. Wil je de reep ook lactosevrij neem dan plantaardige melk.

Werkwijze glutenvrije suikervrije muesli reep

 1. Verwarm de oven voor op 180 graden (boven en onder). Bekleed een ovenschaal (10 x 20 cm) met bakpapier. Doe alle droge ingrediënten in een kom.
 2. Doe in een aparte kom de melk en het ei, kluts dit even samen. Giet dit bij de droge ingrediënten en mix dit samen. Giet het mengsel in de ovenschaal. Bak 40 minuten. Laat de ovenschaal afkoelen.
 3. Snijd in 6 gelijke stukken. Wikkel deze in vershoudfolie. Ik vries de muesli repen in, zo blijven ze lekker vers, maar ze zijn ook prima een paar dagen houdbaar.