Sinds ik granola heb ontdekt, krijg ik er maar niet genoeg van. Eerder poste ik al een super makkelijk granola recept, nu heb ik een fijn recept waarin cornflakes zitten voor een nog meer knapperige bite. Ook dit recept is niet moeilijk, maar o zo lekker.

In de video waarin ik ontbijtgranen test, zag je dat ik cornflakes proefde. Nu moet ik eerlijk toegeven dat ik niet zo’n cornflakes eter ben. Maar ik kon vast wel iets maken met dit product wat het wel lekker vind. Dat werd granola.

Ingrediënten

  • 150 gram glutenvrije havermout
  • 75 gram glutenvrije cornflakes
  • 35 gram rijstvlokken
  • 70 gram mix van noten (Mijn mix: walnoten, hazelnoten, pecannoten, paranoten)
  • 1 flinke koffielepel kaneel
  • 3 eetlepels kokosolie
  • 5 eetlepels honing
  • 3 eetlepels agave siroop

Verwarm de oven voor op 16o graden (stand ‘boven en onder’).

IMG_0002Mix alle droge ingrediënten in een kom.

IMG_0004Verwarm de kokosolie met de honing en agave siroop in een pannetje. Laat dit even verwarmen tot de kokosolie gesmolten is. Mix het dan door de droge ingrediënten. Even goed roeren tot alles bedekt is met een laagje van het mengsel.

IMG_0008Leg het mengsel op een met bakpapier bekleedde bakplaat en zet zo’n 15 à 20 minuten in de oven.

IMG_0013En klaar is je super knapperige granola. Bewaar de granola in een afgesloten pot, bak of zakje zodat ie knapperig blijft. Heerlijk als ontbijt met Griekse yoghurt of als tussendoortje.