Het is dé tijd voor nectarines. Ik kocht dus voor een prikkie een hele fruitschaal vol. Ik vind deze vrucht heerlijk om zo te eten, ik dol op zomerfruit, maar het leek me ook leuk er iets anders mee te doen. Dus maakte ik samen met wat overgebleven mascarpone een makkelijk dessert met nectarines en de mascarpone, een verrassend lekkere combinatie.
Ingrediënten (voor 4 personen)
- 3 nectarines
- 60 gram glutenvrije bloem (bijvoorbeeld mix C Schär)
- 100 gram mascarpone
- 2 eieren L
- 1 zakje vanille suiker
- 3 eetlepels witte basterdsuiker
Werkwijze
Snij de nectarines in partjes. Bestrijk een ovenschaal (10 x 20 cm) met roomboter en leg de partjes met de schil naar beneden in de schaal. Mix de overige ingrediënten met een mixer en giet dit over de nectarines. Zet 25 minuten in een op 200 graden voorverwarmde oven.
Zo wel koud als warm erg lekker. Eventueel serveer je het dessert met een bolletje ijs of een dot extra mascarpone.
Dit recept is gemaakt door Emmelou Green van Bakers and Fakers. (I.M. 2022).
[…] Ik maakte dit lekkere dessert met nectarines. Recept vind je hier. […]