Meringuecake

Hummus met gekonfijte citroen en amandelpasta

Het geheim van de glutenvrije croissantsRecept: Smores dip uit de ovenWat is tarwegras en is het glutenvrij?Miss Glutenvrij test: Glutenvrij bij Crisp: online supermarktMiss Glutenvrij...

Het geheim van de glutenvrije croissants

Miss Glutenvrij Test: Maaltijd Thuis van Albert Heijn (deel 2)Miss Glutenvrij Test MAALTIJD THUIS VAN ALBERT HEIJN (DEEL 2: Bezorgen en proberen) Even terug schreven...

Recept: Smores dip uit de oven

Miss Glutenvrij Test: Maaltijd Thuis van Albert Heijn (deel 2)Miss Glutenvrij Test MAALTIJD THUIS VAN ALBERT HEIJN (DEEL 2: Bezorgen en proberen) Even terug schreven...

Wat is tarwegras en is het glutenvrij?

Miss Glutenvrij Test: Maaltijd Thuis van Albert Heijn (deel 2)Miss Glutenvrij Test MAALTIJD THUIS VAN ALBERT HEIJN (DEEL 2: Bezorgen en proberen) Even terug schreven...

Meringue cake met aardbeien

INGREDIËNTEN

CAKE

  • 80 gram plantaardige- of roomboter op kamertemperatuur
  • 80 gram fijne kristalsuiker
  • 4 grote eidooiers
  • 75 gram rijstmeel van Lisa’s Choice
  • 30 gram maïzena
  • 1,5 tl bakpoeder
  • 1 theelepel vanille extract of rasp van een halve citroen
  • snuf zout
  • 50 ml (plantaardige) melk

MERINGUE SCHUIM

  • 3 eiwitten
  • 100 gram fijne kristalsuiker
  • 25 gram geschaafde amandelen

GEMARINEERDE AARDBEIEN

  • 250 gram aardbeien
  • 1 eetlepel crema di balsamico (verkrijgbaar in de supermarkt)
  • (optioneel) poedersuiker naar smaak of ter decoratie)

OVERIGE BENODIGDHEDEN:

  • Springvorm of ronde bakvorm met losse bodem van 20 cm
Meringuecake

BEREIDINGSWIJZE

CAKE

  1. Zet de oven op 160 graden en vet de bakvorm in. Je kan de bodem ook bekleden met een rond bakpapiertje.
  2. Doe de droge ingrediënten (Lisa’s Choice rijstmeel, bakpoeder, maïzena en zout) in een kom, meng met een garde door elkaar en zet apart.
  3. Doe de boter en suiker in een kom en mix luchtig en licht van kleur.
  4. Voeg nu vanille toe (of de rasp van de citroen) en daarna een voor een de eidooiers .
  5. Voeg nu meel mengsel toe en mix totdat het opgenomen is. Voeg als laatste de melk toe en mix tot een mooi homogeen beslag.
  6. Verdeel het beslag gelijkmatig over de bodem van de bakvorm en zet apart.

MERINGUE

  1. Doe de eieren in een schone vetvrije kom. Mix totdat het meer wordt in volume en begint te schuimen. Voeg nu lepel voor lepel suiker toe. Mix op hoge snelheid totdat je geen suikerkorreltjes meer voelt als je het suiker tussen je vingers voelt en je glanzend en stevig schuim hebt.
  2. Verdeel dit schuim over het cakebeslag. Je kan met een spatel mooie vormen maken in het schuim.
  3. verdeel de geschaafde amandelen over het schuim.
  4. Zet de bakvorm in de oven en bak de cake gedurende ca 30-35 minuten. De cake is klaar als de prikker er schoon uitkomt. Laat de cake eerst in de vorm een beetje afkoelen. Verwijder de rand en laat verder afkoelen. De meringue zal inzakken en een beetje scheuren.

GEMARINEERDE AARDBEIEN

  1. Snij de aardbeien terwijl de cake in de oven staat in grote stukken. Laat een paar kleine aardbeien heel. Doe de aardbeien in een kom en doe er een eetlepel crema di balsamico bij en eventueel wat poedersuiker naar smaak. Laat de aardbeien zeker een uur afgedekt staan.
  2. Zeef eventueel wat poedersuiker over de Meringuecake als deze helemaal is afgekoeld. Schep daarna de aardbeien er boven op. De cake is het lekkerst op de dag zelf, maar kan ook nog de volgende dag gegeten worden.

Tip: schep ook wat gesneden aardbeien door het cakebeslag, daar wordt de cake extra smeuïg en fris van.

Color Loops
Glutenvrije diepvries
Instant Noodles
Find Me Gluten Free

Dit recept is gemaakt door Lisa’s Choice. Meer recepten van dit merk bekijk je hier.
Lisa’s Choice producten bestel je onder andere hier.

Miss Glutenvrij Test: Maaltijd Thuis van Albert Heijn (deel 2)

Miss Glutenvrij Test MAALTIJD THUIS VAN ALBERT HEIJN (DEEL 2: Bezorgen en proberen) Even terug schreven we een blog over de -toen nog- net aangekondigde nieuwe...

Miss Glutenvrij Magazine: Deel 2 is op, Wintereditie in de maak!

Nieuws Miss Glutenvrij Magazine: Deel 2 is op, Wintereditie in de maak! De afgelopen maanden hebben onze lezers het Miss Glutenvrij Magazine kunnen bestellen. Helaas...

Recept: glutenvrije bouillon maken

Recepten - Soepen en salades Recept: Zelf bouillon maken Zelf glutenvrije bouillon maken is niet moeilijk! Je hebt er weinig omkijken naar, behalve dat het...

Miss Glutenvrij test: Maaltijd Thuis van Albert Heijn

Miss Glutenvrij test Maaltijd Thuis van Albert Heijn (deel 1: Bestellen) Even terug schreven we een blog over de -toen nog- net aangekondigde nieuwe maaltijdservice...

Herfstige glutenvrije wentelteefjes (vegan)

Recepten - Ontbijt Recept: Herfstige wentelteefjes (vegan) De herfst is begonnen. Het wordt al vroeger donker en de wind wordt kouder. Het is dé tijd...

7 manieren om je ontbijt te upgraden

Ontbijt 7 manieren om je ontbijt te upgraden Een goed begin is het halve werk. Dat wist je natuurlijk al. Daarom dat een ontbijt ook...