Pasta kan op veel verschillende manieren gemaakt worden en met veel verschillende soorten pasta. In deze blog gaan we in op een wat apart, maar superlekker recept: pasta alla vodka!
Ingrediënten:
- 400g glutenvrije penne
- 1 sjalot
- 2 teentjes knoflook
- 1 blikje tomatenpuree
- 1 rode peper
- 60ml vodka
- 100ml room
- 50g parmezaanse kaas
- Een handje basilicum
- Olijfolie
- Zout en peper naar smaak
De bereiding kan je natuurlijk aanpassen en mixen en matchen met andere dingen naar je eigen smaak!
Bereiding:
- Vul een pan met water en kook de pasta.
- Snijd de sjalot en de knoflook fijn.
- Snijd de rode peper in stukjes (haal de zaadjes met de zaadlijsten eruit als je het te pittig vindt).
- Fruit de sjalot en knoflook in een (wok)pan en voeg daarna de tomatenpuree toe.
- Bak een paar minuten tot het een beetje gebakken is.
- Zet het vuur lager en voeg de vodka toe.
- Voeg de room toe en voeg tijdens het roeren de kaas toe.
- Als de pasta klaar is voeg je die toe aan de rest en voeg een beetje kookwater toe als het te dik is.
- Breng op smaak met zout.
Heb je nog meer recepten of andere inspiraties? Laat je horen in de reacties hier onder!
Inspiratie van:
V. (2022, 15 maart). Penne alla vodka recept. Ohmydish. Geraadpleegd op 21 maart 2022, van https://ohmydish.nl/recept/penne-alla-vodka
Batenburg, N. (2018, 15 oktober). Culy Homemade: de makkelijkste Pasta alla Vodka ooit. Culy.nl. Geraadpleegd op 21 maart 2022, van https://www.culy.nl/recepten/culy-homemade-de-makkelijkste-pasta-alla-vodka-ooit/
Puozzo, S. (2020, 29 maart). Penne alla vodka met mascarpone. South & Pepper. Geraadpleegd op 21 maart 2022, van https://southandpepper.com/penne-alla-vodka-met-mascarpone/