perencrumble

De drie glutenvrije favorietjes van Anne

De Keuze van Miss Glutenvrij De drie glutenvrije favorietjes van Anne van Miss Glutenvrij Glutenvrije favorietjes: In sommige producten kan je gewoon ALTIJD zin hebben!...

Glutenvrije Salted Caramel Fudge Maken

Glutenvrije week bij Lidl: vanaf 5 januari 2023Nieuws Glutenvrije week bij de Lidl: vanaf 5 januari 2023 Wat een begin van het jaar! Vanaf donderdag...

Gimbap 김밥 (Koreaanse sushi)

Glutenvrije week bij Lidl: vanaf 5 januari 2023Nieuws Glutenvrije week bij de Lidl: vanaf 5 januari 2023 Wat een begin van het jaar! Vanaf donderdag...

De Glutenvrije Horeca App: makkelijker glutenvrij uit eten

Glutenvrije week bij Lidl: vanaf 5 januari 2023Nieuws Glutenvrije week bij de Lidl: vanaf 5 januari 2023 Wat een begin van het jaar! Vanaf donderdag...

Perencrumble met karamelsaus

INGREDIËNTEN

Voor 6 personen (halve peer per persoon)

KARAMELSAUS

  • 60 gram (room)boter
  • 70 gram donkere basterd suiker
  • 1 tl vanille extract
  • 1 eetl Golden syrup ( honing of maple syrup kan ook)
  • 60 ml slagroom
  • 1/2 theelepel grof zout (of een 1/4 theelepel fijn zout)Ovenschaal

PERENCRUMBLE

  • 3 peren (een beetje rijp)
  • 50 gram gesmolten (room)boter (35 gram en 15 gram)
  • 1tl kaneel
  • 1/4 tl zout
  • 70 gram walnoten, grof gesneden
  • 40 gram Lisa’s Choice Havermout
  • 30 gram donkere basterd suiker
  • granaatappelpitjes en griekse yoghurt
perencrumble

BEREIDINGSWIJZE

Begin met het bereiden van de karamelsaus, want dan kan deze een beetje afkoelen terwijl je de peren bereidt.

KARAMELSAUS

  1. Doe de boter, suiker, vanille, golden syrup en de helft van de slagroom in een steelpan. Meng goed en breng aan de kook.
  2. Laat ca 3 minuten zacht doorkoken.
  3. Neem de saus van het vuur en voeg de rest van de slagroom en het grove zout toe en meng goed. Laat de saus iets afkoelen.
  4. Giet de saus in een schone (jam)pot.

PERENCRUMBLE

  1. Verwarm de oven op 175C
  2. Snij de peren in de lengte doormidden en haal met een lepel het klokhuis eruit, zodat er een holletje ontstaat. Leg de peren in een ovenschaal met de open/platte kant naar boven.
  3. Meng de suiker, Lisa’s Choice havermout, kaneel, walnoten en zout met 35 gram gesmolten boter.
  4. Bestrijk de peren met een kwastje met de overige 15 gram boter.
  5. Verdeel nu het havermoutmengsel over de peren.
  6. Zet de peren gedurende 25 minuten in de voorverwarmde oven. De peren zijn klaar als de peren zacht zijn en je er makkelijk met een mes in kan snijden.

Neem de peren uit de ovenschaal en leg op een bord. Schep een lepeltje griekse yoghurt op elke peerhelft en giet daar karamelsaus overheen. Maak het geheel af met de granaatappelpitjes.
De peren kunnen zowel koud als warm gegeten worden.

Glutenvrije Broodmix
Glutenvrije diepvries
Find Me Gluten Free

Dit recept is gemaakt door Lisa’s Choice. Meer recepten van dit merk bekijk je hier.
Lisa’s Choice bestel je onder andere hier.

Glutenvrije week bij Lidl: vanaf 5 januari 2023

Nieuws Glutenvrije week bij de Lidl: vanaf 5 januari 2023 Wat een begin van het jaar! Vanaf donderdag 5 januari, is het weer glutenvrije week...

Miss Glutenvrij Test: Welke plantaardige melk schuimt het mooist?

Miss Glutenvrij Test Miss Glutenvrij Test: Welke plantaardige melk schuimt het mooist? De laatste jaren is het aanbod in plantaardige melk enorm gestegen. Er zijn...

Glutenvrije oliebollen: klassiek recept

Recepten - Hapjes Glutenvrije Oliebollen Ik deel graag het glutenvrije oliebollen recept dat mijn moeder voor mij maakte toen ik nog thuis woonde. Ik typte...

Glutenvrije Zweedse Zoete Broodjes (Semlor)

Recepten - Gebak Recept: Glutenvrije Semlor Als je nog nooit een glutenvrije semla hebt gegeten, leggen wij jou kort uit wat dit is. Denk aan...

Prijsverhogingen en prijsverschillen bij het glutenvrije dieet, dit zijn onze boodschappenlijstjes.

Shoppen Prijsverhogingen en prijsverschillen bij het glutenvrije dieet, dit zijn onze boodschappenlijstjes. Eet jij glutenvrij? Dan is het je waarschijnlijk ook al opgevallen dat glutenvrije...

Gluten gegeten in een ‘glutenvrij’ gerecht? Deze stappen kan je ondernemen!

Informatief Gluten gegeten in een 'glutenvrij' gerecht? Deze stappen kan je ondernemen! Oei... Je hebt aangegeven glutenvrij te eten, maar in een restaurant heb je...