Ik vind het Meisterbäckers Mehrkorn brood van Schär de ideale basis voor een lekkere glutenvrije sandwich. Ik belegde de boterhammen met huisgemaakte tonijnsalade en binnen no-time had ik een lekkere lunch.
Standaard heb ik een blikje tonijn in huis. Ik maakte er snel een lekkere salade mee die ik belegde op een sandwich.
Ingrediënten (voor 2 sandwiches)
- 3 sneetjes Meisterbäckers Mehrkorn Schär
- 1 blikje tonijn in water (195 gram)
- Helft van een kleine ui
- 1 eetlepel Griekse/ Turkse yoghurt
- 1 eetlepel fritessaus (Gouda’s Glorie)
- Grove zwarte peper
- Zout
- Handje jonge bladsla
Werkwijze
Laat het blikje tonijn uitlekken en doe de tonijn in een kom. Snipper het uitje en doet dit bij de tonijn samen met de Griekse yoghurt en fritessaus. Roer alles goed door elkaar. Beleg een snee brood rijkelijk met de tonijnsalade, leg hierop wat sla. Leg de andere snee brood hier bovenop. Beleg ook deze rijkelijk met tonijnsalade en wat sla. Leg de laatste snee op het brood, prik diagonaal aan twee uiteinden een houten prikker en snij de sandwich diagonaal door.
Mmm lekker! Goed idee voor zo meteen bij de lunch.
Dag marlotte
Ik lees net je recept met gluten vrij brood waar kan ik dat kopen?
[…] Tonijn, ik krijg er maar geen genoeg van. Met deze vissoort maakte ik een lekkere salade voor op brood. Dit deed ik op het de Mehrkron sneetjes, vervolgens belegde ik het met nog wat sla en tada je hebt een heerlijke sandwich met tonijnsalade. Het recept vind je hier. […]