Het is weer lente! We krijgen meer zon, het wordt warmer en we kunnen weer lekker ‘s avonds in de tuin (of op het balkon) eten.
Een van mijn favoriete gerechten om te maken met dat mooie weer is pastasalade. En daarom vind je hieronder een supersnel en makkelijk recept voor een heerlijke pastasalade met pesto en cherrytomaatjes.

Ingrediënten:

  • 250g glutenvrije pasta
  • 120g (of gewoon 1 potje) pesto
  • 500g cherrytomaten
  • 150g rucola
  • 1 bol mozzarella kaas
  • 2 stukken gerookte kipfilet
  • 30 gram pijnboompitten

Bereiding:

  • Kook de pasta ‘al dente’.
  • Giet de pasta af, spoel het af onder de koude kraan en laat daarna goed uitlekken.
  • Snijd de cherrytomaten in stukjes.
  • Meng de pasta met de pesto, tomaten, rucola en mozzarella.
  • Serveer met een klein handje pijnboompitten.
  • Eet smakelijk!

Snelle tips:

  1. Je kan de pijnboompitten even snel roosteren in een pan voor wat extra smaak
  2. Je kunt een beetje ui, lente ui of peper toevoegen om het gerecht wat extra pit te geven
  3. Komkommer kan ook erg lekker zijn voor ernaast / erdoorheen

Heb je nog meer recepten of andere inspiraties? Laat je horen in de reacties hier onder!