En weer een lekker recept met haver, want ik houd er zo van! Ik maakte suikervrije muffins. De smaak is heel basic en dus perfect om lekker te beleggen of als je niet van zoet houdt, zijn ze zo ook heerlijk.

Deze muffins zijn lekker als ontbijt met bijvoorbeeld een laagje zwarte bessen jam, maar ook prima als niet-zoet tussendoortje. De structuur van deze muffins is luchtig en smeuïg. Ook zijn ze makkelijk mee te nemen en lang houdbaar: ze blijven ruim 5 dagen zacht.

Ingrediënten (9 muffins)

  • 130 gram glutenvrije havermout (ik gebruikte Provena Jumbo Oats)
  • 2 eieren
  • 1 banaan
  • 150 melk
  • 1 eetlepel baking powder
  • Hand paranoten

Werkwijze
Verwarm de oven voor op 150 graden (boven en onder). Mix even kort in de keukenmachine: de banaan, eieren, melk en havermout. Voeg dan de baking powder toe en mix nog even kort. Hak de noten grof en meng deze ook door het beslag. Giet het mengsel in 9 papieren cupcake vormpjes en zet de muffins 25 minuten in de oven.

Foto 23-01-15 15 02 59

Laat je muffins afkoelen op een bakrooster.