recept glutenvrij brood uit de broodbakmachine

Herfstige glutenvrije wentelteefjes (vegan)

7 manieren om je ontbijt te upgradenWild & The Moon: Glutenvrij én Plant-basedRecept: Zweedse gehaktballen glutenvrij (als IKEA)3x producten met onverwachte glutenWat is Sorghum?Recept: Baked...

7 manieren om je ontbijt te upgraden

Glutenvrije Kansas City BBQ Nachos uit de oven!Nacho’s zijn altijd lekker! Deze Glutenvrije Kansas City BBQ Nacho’s maak je eenvoudig zelf in de oven. Serveer...

Wild & The Moon: Glutenvrij én Plant-based

Glutenvrije Kansas City BBQ Nachos uit de oven!Nacho’s zijn altijd lekker! Deze Glutenvrije Kansas City BBQ Nacho’s maak je eenvoudig zelf in de oven. Serveer...

Recept: Zweedse gehaktballen glutenvrij (als IKEA)

Glutenvrije Kansas City BBQ Nachos uit de oven!Nacho’s zijn altijd lekker! Deze Glutenvrije Kansas City BBQ Nacho’s maak je eenvoudig zelf in de oven. Serveer...

Recepten

Glutenvrij brood uit de broodbakmachine

Wij krijgen vaak de vraag of we een goed recept voor glutenvrij brood uit de broodbakmachine weten. We gingen voor je aan de slag en kwamen uit op dit basisrecept. We laten je stap voor stap weten hoe ook jij voortaan je eigen glutenvrije brood uit een broodbakmachine kan eten. Elke dag vers brood klinkt goed nietwaar?

 

Ingrediënten

  • 25 gram gesmolten boter of plantaardige olie
  • 1 tl zout of bakkerszout
  • 1 el honing of andere zoete smaakmaker
  • 350 ml lauw water
  • 400 gram glutenvrije broodmix
  • 1 zakje gedroogde gist *ongeveer 5 gram

Instructies

  1. Plaats alle ingrediënten zorgvuldig in het bakblik van je broodbakmachine. Begin met alle droge ingrediënten en voeg dan pas de natte toe. Dit is belangrijk!
  2. Start het glutenvrije of korte programma en kijk na ongeveer 2 minuutjes of je het deeg even moet helpen door met een spatel ook de zijkanten aan de bol toe te voegen. Zo krijg je een mooi brood, het oog wil immers ook wat.
  3. Laat de machine zijn werk doen!
  4. Laat het brood na het bakken afkoelen op een rooster.

Hoe weet je of het brood goed is gelukt?

Het brood is goed gelukt als het niet meer nat is en hol klinkt. Meestal staat de bovenkant een beetje bollig. Na het afkoelen en bij het aansnijden ziet de binnenkant er mooi droog en luchtig uit. Als het brood toch is ingedeukt kun je de volgende keer minder water toevoegen. Per machine zijn er namelijk wel wat verschillen m.b.t. de hoeveelheid vocht die het glutenvrije brood nodig heeft.

Varieer met je ingrediënten

Durf je recept ook aan te passen en gebruik steeds andere smaakmakers. Mix en match met verschillende glutenvrije broodmixen en voeg eens lekker veel zaden of rozijnen aan je deeg toe. Lijnzaad is ook een hele gezonde aanvulling op een glutenvrij dieet. Kies voor een vezelrijk brood zoals deze mix van Finax. Wij maken zelf meestal een bruin brood met zonnebloempitten en sesam. Heerlijk toch!

Op zoek naar nog meer heerlijke glutenvrije broodrecepten? Kijk dan eens hier >>>

 

Is jouw recept ook zo goed gelukt? Deel je brood met de #missglutenvrij op instagram >>>

Glutenvrije Kansas City BBQ Nachos uit de oven!

Nacho’s zijn altijd lekker! Deze Glutenvrije Kansas City BBQ Nacho’s maak je eenvoudig zelf in de oven. Serveer dit gerecht als voor- of bijgerecht of…

Breekt fermentatie gluten af?

Wat is fermentatie? Fermentatie is een proces waarbij bacteriën worden gebruikt om bepaalde componenten in voedsel af te breken. Als voedsel wordt gefermenteerd heeft dat…

Recept: Glutenvrije flammkuchen

Glutenvrije flammkuchen Flammkuchen is een heerlijk soort pizza uit Duitsland die als hoofdgerecht of als borrel gegeten kan worden! Probeer dit heerlijke recept nu zelf…

Recept: Pasta alla vodka

Pasta kan op veel verschillende manieren gemaakt worden en met veel verschillende soorten pasta. In deze blog gaan we in op een wat apart, maar…

Stiekem glutenvrije snacks

Voor snacks kun je me midden in de nacht wakker maken! Ik ging vroeger altijd graag naar familievrienden voor het avondeten, omdat ik wist dat…

Glutenvrij Pasen!

Pasen staat weer voor de deur! Het is alleen niet altijd even makkelijk om Pasen helemaal glutenvrij te maken met alle croissants, broodjes en andere lekkernijen….