Oh, wat is dit een lekker broodje! Een glutenvrije boterham uit de oven met geitenkaas, verse vijgen en noten met een honing noten dressing. Check snel het artikel, want in een handomdraai maak je ‘m zelf. 

Een keer eerder at ik vijgen; afgelopen kerstdiner in een voorgerecht geïnspireerd op Jamie Oliver. Toen besteedde ik weinig aandacht aan deze vrucht, maar toen ik verse vijgen at in combinatie met gesmolten geitenkaas; heaven!  Ik at dit broodje voor het eerst bij een brasserie en dacht dat kan ik zelf ook. Thuis voegde ik er nog walnoten aan toe en gebruikte ik extra veel geitenkaas, because I love it.

Ingrediënten

  • 2 witte boterhammen (Genius)
  • 4 rondjes geitenkaas
  • 1 verse vijg
  • 6 stukjes walnoot
  • 1,5 lepel honing
  • 1 theelepel grove mosterd


IMG_0030De glutenvrije witte boterhammen Genius zijn perfect voor dit broodje.

IMG_0034Verwarm de oven voor op 200 graden. Leg de boterhammen op een met bakpapier bekleedde bakplaat. Snijd de vijg in plakjes en verdeel deze over de boterhammen. De twee plakjes met de schil, gebruik je niet. Verbrokkel de geitenkaas en verdeel dit over de boterhammen. Doet dit ook met de walnoten. Zet de bakplaat 10 minuten in de oven.

Maak de dressing: mix de honing met de mosterd.

IMG_0042Haal de broodjes uit de oven en giet de dressing er over. En smullen maar.

Momenteel is dit mijn lievelingsbroodje en die van jullie?