Recept

Glutenvrije amandelstaaf

De amandelstaaf hoort er echt bij met Sinterklaas. In alle letters van het alfabet zie je ze staan bij de bakker. Heel gemakkelijk maak je je eigen glutenvrije amandelstaaf. Kijk mee hoe ik dat doe.

 

De amandelstaaf is denk ik wel het makkelijkste sinterklaas recept dat ik ken. Met weinig ingrediënten maak je in een handomdraai je eigen staaf. En de creatieveling kunnen helemaal los gaan, want je kunt de leukste vormen maken met bladerdeeg en amandelstaaf. Ik hield die van mij erg makkelijk en dan smaakt ie net zo lekker.

 

HET RECEPT

Glutenvrije amandelstaaf

Print het recept
mail het recept
in het recept
Print het recept
mail het recept
in het recept

Ingrediënten

  • 2 vierkante plakjes bladerdeeg (Le Poole)
  • Amandelspijs (Dr. Oetker)
  • 1 ei

Bereidingswijze

  1. Maak van de amandelspijs twee bolletje zo groot als een ei. Door het spijs even te kneden in je handen, wordt het zacht en kun je het vormen. Ik gebruik de amandelspijs van Dr. Oetker. Ik weet dat er op de verpakking staat dat er mogelijk gluten in kunnen zitten. Ik doe hier niet zo moeilijk over omdat ik denk dat dit indekken van de fabrikant is. Ook reageer ik niet heel heftig op een klein beetje gluten. Dal wil natuurlijk niet zeggen dat ik het dan maar gewoon neem, maar ik krijg nergens last van met deze spijs. Let wel op als je extreem gevoelig bent, dan kun je beter je eigen spijs maken. Dat wil ik binnenkort gaan proberen en dan zal ik natuurlijk aan jullie vertellen of het lukte en of het beter smaakt dan die van Dr. Oetker.
  2. Smeer met een bakkwastje ei op twee uiteinden van de bladerdeeg en leg de plakjes op elkaar. Druk ze goed tegen elkaar aan.
  3. Maak van de twee amandelspijsballetjes een langwerpig stuk iets kleiner dan je bladerdeeg en leg dit op je bladerdeeg. Besmeer de bovenste rand met ei.
  4. Rol ‘m dicht en vouw de buitenste twee uiteinden naar binnen zoals op de foto. aan alle uiteinden smeer je nog wat extra ei zodat je rol goed dichtplakt. Besmeer je staaf met ei, maar pas op dat je geen druipers krijgt. Dit wordt niet mooi nadat ie in de oven is geweest. Leg je rol in een ovenschaal of op aluminium papier in de oven. Houd de tijd en temperatuur aan die vermeld staat op de verpakking van de bladerdeeg.
  5. En zo makkelijk is het om je eigen amandelstaaf te maken. Een stuk goedkoper dan van de winkel en nog verser ook. De volgende keer wil ik mijn eigen letter ‘H’ maken. Eetsmakelijk.

Heb jij een lekker recept? Deel het met Miss Glutenvrij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *