Recept

Glutenvrije Appel honing cake

Dit is zo’n ontzettend lekkere cake. Het recept kreeg ik een tijdje geleden van de moeder van een goede vriendin van me en ik maak de cake nog regelmatig. Makkelijk en vooral heel lekker. De appel honing cake. Lees verder voor het recept.

 

Een gewone cake is ook zo standaard en zoals jullie weten houd ik van variatie in de keuken. Ik leukte de standaard cake op met appel, honing en kaneel.

HET RECEPT

Glutenvrije Appel honing cake

Print het recept
mail het recept
in het recept
Print het recept
mail het recept
in het recept

Ingrediรซnten

Werkwijze

  1. Verwarm de oven voor op 160 graden.
  2. Mix de suiker met de boter heel goed. Laat de mixer even lang draaien.
  3. Voeg รฉรฉn voor รฉรฉn de eieren toe.
  4. Voeg het meel en de bakpoeder toe.
  5. Voeg de appel, kaneel en honing toe.
  6. Beboter een cakeblik of leg er bakpapier in zoals ik.
  7. Op de zijkanten heb ik nu boter gedaan omdat ik nogal ruzie kreeg met het bakpapier. Zo werkt het ook goed en gaat de cake niet plakken aan het blik.
  8. Doe je beslag in de cakeblik en zet deze een uur in de oven. En smullen maar.

Je kunt de cake alvast in plakken snijden en in de diepvries doen. Handig om mee te nemen naar je werk of school of om even voor de visite komt uit de vriezer te halen zodat je een lekker stuk cake bij de koffie kunt serveren. Eetsmakelijk!

Dit recept is gemaakt door Harmke (oprichtster van Miss Glutenvrij)

 

Harmke

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *