Recept

Appel kaneel granola – Een glutenvrij recept

Ik maakte vandaag deze glutenvrije granola met de goddelijke combinatie van appel en kaneel. Een heerlijk herfstig ontbijtje om de dag gezond mee te starten. Wat is jouw favoriete glutenvrije ontbijtje eigenlijk?

 

De herfst is begonnen en een heerlijke smaak bij deze tijd van het jaar vind ik toch wel appel kaneel. Ook gebruikte ik noten en rozijnen. Een super combinatie voor een heerlijke glutenvrije granola. Omdat je al je ingrediënten kort roostert en karamelliseerd krijg je een heerlijke crunch. Lekker in een bak yoghurt, met melk of om later deze week nog koekjes mee te bakken.

 

Nog even over havermout!

Havermout is in principe glutenvrij. Echter…tijdens het oogsten komt de haver vaak in aanraking met tarwe waardoor er erg vaak kruisbesmetting plaatsvindt. Hierdoor koop ik zelf altijd havermout met een glutenvrij keurmerk. Dit zou ik mensen met coeliakie dan ook altijd aanraden. Eet je glutenvrij met een andere reden dan zou ik lekker de goedkoopste havermout kopen.

HET RECEPT

Appel kaneel granola – Een glutenvrij recept

Print het recept
mail het recept
in het recept
Print het recept
mail het recept
in het recept

Ingrediënten

  • 1 appel Elstar (zo’n 100 gram)
  • 200 gram glutenvrije havermout (glutenvrij keurmerk)
  • 100 gram gemengde noten (amandelen, hazelnoten, walnoten, paranoten)
  • 1 flinke eetlepel kaneel
  • 3 eetlepels kokosolie
  • 3 eetlepels agave siroop
  • 50 gram rozijnen

 

Aanwijzingen

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden (boven en onder).
  2. Schil de appel, haal het klokhuis eruit en snij in kleine blokjes van zo’n 1 bij 1 cm.
  3. Doe de stukjes appel in een kom en doe hierbij de havermout, gemengde noten en kaneel.
  4. Verwarm de kokosolie met de agave siroop in een pannetje op het vuur.
  5. Voeg dit toe aan het havermout mengsel, roer goed tot alles bedekt is met de olie.
  6. Leg bakpapier op een bakplaat strooi het havermoutmengsel hierover uit en bak zo’n 15 minuten.
  7. Laat afkoelen en doe de rozijnen erbij. Bewaar je granola in een afgesloten (weck)pot.

 

Tip: Lekker met Griekse yoghurt als ontbijt.

Op zoek naar nog meer ontbijt recepten? klik dan eens hier >>>

 

Dit recept is gemaakt door Harmke (oprichtster van Miss Glutenvrij)

 

Harmke

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *