Ik maakte vandaag deze glutenvrije granola met de goddelijke combinatie van appel en kaneel. Een heerlijk herfstig ontbijtje om de dag gezond mee te starten. Wat is jouw favoriete glutenvrije ontbijtje eigenlijk?
De herfst is begonnen en een heerlijke smaak bij deze tijd van het jaar vind ik toch wel appel kaneel. Ook gebruikte ik noten en rozijnen. Een super combinatie voor een heerlijke glutenvrije granola. Omdat je al je ingrediënten kort roostert en karamelliseerd krijg je een heerlijke crunch. Lekker in een bak yoghurt, met melk of om later deze week nog koekjes mee te bakken.
Nog even over havermout!
Havermout is in principe glutenvrij. Echter…tijdens het oogsten komt de haver vaak in aanraking met tarwe waardoor er erg vaak kruisbesmetting plaatsvindt. Hierdoor koop ik zelf altijd havermout met een glutenvrij keurmerk. Dit zou ik mensen met coeliakie dan ook altijd aanraden. Eet je glutenvrij met een andere reden dan zou ik lekker de goedkoopste havermout kopen.