Zoek
Recept

Glutenvrije brownies zonder meel, suiker en boter

Ik maakte glutenvrije brownies zonder suiker en zonder boter en oh, oh, oh, wat zijn ze lekker! Klik snel verder voor dit super lekkere recept.

 

Brownies, wat zijn ze lekker! Op mijn site staat een fantastisch recept dat ik graag maak. Ik baal er alleen van dat die heerlijke brownies zo enorm calorierijk zijn, een minder vet alternatief is van harte welkom. Ik vond een recept voor brownies zonder suiker en boter op elenaspantry.com. Ik was heel benieuwd of deze brownies net zo lekker zouden zijn als mijn recept.

 

Omdat dit een Engels recept is, gebruik ik weer mijn cups en spoons. In de supermarkt kon ik geen suikervrije chocola vinden dus koos ik voor biologische chocola. 100% suikervrij zijn de brownies dus niet, maar ik heb er geen suiker aan toegevoegd.

HET RECEPT

Glutenvrije brownies zonder meel, suiker en boter

Print het recept
mail het recept
in het recept
Print het recept
mail het recept
in het recept

Ingrediënten

  • 200 gram pure chocolade
  • 1/2 teaspoon baking soda
  • 200 gram dadels
  • 3 eieren
  • 1/4 cup gesmolten kokosolie

 

Bereidingswijze

  1. Maak de chocola samen met de baking soda klein tot het korrels zijn. Ik gebruikte hiervoor mijn mini-hakmolen, maar je kunt ook een keukenmachine o.i.d. gebruiken. 
  2. Maak ook de dadels klein in de mini-hakmolen. De kokosolie liet ik smelten in de oven die aan het voorverwarmen was. Doe de eieren, kokosolie en dadels in de kom met chocolade.
  3. Roer alle ingrediënten goed door elkaar (niet mixen).
  4. Doe het prutje in een ovenschaal waar je bakpapier in hebt gelegd. Bak de brownies zo’n 25 a 30 minuten in een op 180 graden voorverwarmde oven. 
  5. Wauw!!! Ik was verbaasd hoe mooi mijn brownies waren geworden, het heeft dezelfde structuur als gewone brownies. Nu nog proeven…

Perfectie! Echt waar. Wat zijn dit fantastisch, super lekkere brownies. De structuur is perfect en de binnenkant is precies zoals een brownie hoort te zijn: Zacht, licht plakkerig en super smaakvol. Ik stond echt versteld van het resultaat. Ik houd van deze brownies!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *