Recept

Croque Madame (glutenvrij)

Mijn vriend kan de allerlekkerste glutenvrije tosti’s maken. Laatst verraste hij mij met een bijzondere sandwich, de Croque Madame. Een tosti met ham, kaas en mosterd uit de oven afgetopt met een spiegeleitje. In één woord: genieten! 

 

 

Het glutenvrije Meisterbäckers brood van Schär is perfect voor dit fijne recept. Nog beter: je koopt al deze ingrediënten gewoon bij de supermarkt. Dit brood is namelijk super goed verkrijgbaar en dus enorm lekker, vooral als je er een tosti van maakt. Wat de Croque Madame eigenlijk gewoon is. Maar dan net even wat specialer. Graag deel ik het recept.

HET RECEPT

Croque Madame (glutenvrij)

Print het recept
mail het recept
in het recept
Print het recept
mail het recept
in het recept

Ingrediënten

Voor 1 Croque Madame

  • 2 sneeën Meisterbäckers Classic
  • 25 gram roomboter
  • 2 tl Dijon mosterd
  • 1 plak achterham
  • Flinke hand geraspte kaas
  • 1 ei
  • Zout en Peper

Werkwijze glutenvrije Croque Madame

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden (boven en onder);
  2. Bekleed een bakplaat met bakpapier;
  3. Leg op de bakplaat twee sneetjes brood;
  4. Smelt 25 gram roomboter in een koekenpan;
  5. Besmeer met een bakkwast één kant van een snee brood met het gesmolten boter, doet dit bij beide sneeën;
  6. Keer één snee om zodat deze met de beboterde kant op de bakplaat ligt;
  7. Besmeer de snee met de Dijon mosterd;
  8. Leg op de mosterd de ham;
  9. Op de ham leg je de raspkaas zodat de hele ham bedekt is;
  10. Leg op de kaas de andere snee die met roomboter is besmeerd, de boterkant bovenop;
  11. Zet dit in de oven en bak 15 minuten, halverwege draai je het broodje voorzichtig om;
  12. Ondertussen bak je in de overgebleven roomboter één spiegelei. De dooier moet heel blijven en het eiwit mag niet te hard worden. Dit doe je dus op laag vuur;
  13. Haal het broodje uit de oven, leg hierop het spiegelei en top af met wat peper en zout.

Oh wat was dit smullen! Mijn favoriete tosti van dit moment. Ik ga hem vragen ook de Croque Monsieur te maken, daar ben ik nu wel heel benieuwd naar geworden.

 

Geschreven door Harmke

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *