Mijn moeder kwam dit eenvoudige recept voor flapjacks tegen op internet en dacht daarbij meteen aan mij. Omdat ik tegenwoordig vaak havermout eet omdat ik dit smaakvol vind en me daarnaast een vol gevoel geeft.
Flapjacks, klinkt leuk he! En ze zijn nog super lekker ook. De flapjack komt uit Engeland en is een gebakken snack van havermout. Mijn flapjacks maakte ik natuurlijk van glutenvrije havermout. Ik laat je zien hoe je deze Engelse koekjes maakt. Dit is een basisrecept, je kunt naar hartenlust variรซren, maar de basis is altijd havermout รฉรฉn van mijn favoriet producten op dit moment om mee te bakken.
Mijn flapjacks waren binnen no-time op, dus maakte ik nieuwe.ย Ik had geen lichtbruine basterdsuiker meer in huis dus maakte ik mijn flapjacks met donkerbruine basterdsuiker. Voor de verandering gebruikte ik ook de Golden Syrup Porridge Oats van Rosies in plaats van ‘normale’ havermout.
Jammie! Dit keer sneed ik punten direct nadat ik de springvorm uit de oven haalde. Zoals ik al verwachtte zijn deze flapjacks zoeter, dit komt door de golden syrup die door de havermout zit. Stiekem vind ik deze flapjacks nรณg lekkerder, ze zijn zo smaakvol en knapperig. Ik blijf variรซren, want deze voor mij nu al favoriete snack ben ik nog lang niet zat!