Recept

Glutenvrije appelkruimel ontbijttaartje

Glutenvrije appelkruimel ontbijttaartjes, alleen al bij woord loopt het water me in de mond. Vandaag maken wij met deze fijne ingrediënten heerlijke gluten- en lactosevrije ontbijttaartjes. Je kunt meerdere eenpersoons vormpjes tegelijkertijd maken, zodat je de volgende dag jouw ontbijtje alleen nog maar even hoeft op te warmen. Wij bewaren de taartjes ook graag in het vriesvak.

 

Bakvorm advies

Gebruik je muffinsvorm. Met dit recept maak je er ongeveer 6 of ga voor andere leuke ovenbestendige schaaltjes.

 

 

 

HET RECEPT

Glutenvrije appelkruimel ontbijttaartje

Print het recept
mail het recept
in het recept
Print het recept
mail het recept
in het recept

Ingrediënten

  • 150 gram gemalen glutenvrije havermout
  • 300 gram appelmoes (ik gebruikte mijn zelfgemaakte appelmoes, je kunt ook de ongezoete versie nemen uit de supermarkt)
  • 35 gram rozijnen
  • 30 gram gemengde noten
  • 1 ei
  • 1  appel (in stukjes)
  • 2 tl. bakpoeder
  • 2 tl. kaneel
  • Snufje zout
  • 1 el kokosolie of roomboter

Aanwijzingen:

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden.
  2. Wel de rozijnen zo’n 5 minuten in heet water.
  3. Vermaal ondertussen de havermout tot meel in de blender of gebruik hiervoor een staafmixer (hou 3 el achter voor de garnering). Voeg hier het zout, kaneel en bakpoeder aan toe en roer alles even door.
  4. Klop vervolgens de eieren luchtig en roer de appelmoes erdoor heen. Voeg dit mengsel toe aan het havermoutmeel en roer alles goed door.
  5. Hak de noten in stukjes en snijd de appel door midden. Snijd de ene helft van de appel in kleine blokjes en de andere helft in schijfjes. Leg de schijfjes even apart.
  6. Voeg de andere helft van de appel die je gesneden hebt in kleine blokjes samen met de fijngehakte noten en gewelde rozijnen toe aan het havermoutmengsel en roer het even door.
  7. Vet een cakeblik of 6 kleine vormpjes in met wat boter of kokosolie, of gebruik bakpapier. Giet het beslag erin en strooi hier vervolgens de overgebleven havermout overheen met wat extra kaneel of speculaaskruiden en evt. een lepeltje honing. Dan wordt het taartje zo smeuïg!
  8. Een grote vorm moet zo’n 30 à 40 minuten in de oven. Wanneer je kiest voor kleine vormpjes, dan hoeven deze maar zo’n 20 minuten in de oven. Check met een satéprikker of jouw baksels gaar zijn. Als de satéprikker er schoon uitkomt zijn ze klaar.

Variatietip: Je kunt er ook voor kiezen om de appel te vervangen door een peer of rabarber! De smaak is niet alleen geweldig ook het plaatje is prachtig! Zoek je trouwens nog meer heerlijke ontbijt recepten die glutenvrij zijn? Kijk dan eens hier verder >>>

Laat ons weten wat je ervan vindt!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *