Recept

Gezonde glutenvrije haverkoeken zonder suiker

Ik kan geen genoeg krijgen van havermout, maar dat wist je misschien al! Met deze fijne graansoort maakte ik glutenvrije haverkoeken, een gezond en smaakvol glutenvrij tussendoortje. Er zit geen suiker in, ze zijn gezoet met appelmoes en banaan.ย 

 

Al een hele tijd geleden, stuurde bezoekster Barbara mij dit recept. Ik was ‘m bijna vergeten, maar nu ik probeer wat minder suikers te nuttigen, herinnerde ik me haar berichtje. De ingrediรซnten zijn heel basic en heb je waarschijnlijk gewoon in huis. Ik heb nog gezocht naar suikervrije appelmoes, maar vond alleen appelmoes met slechte zoetstoffen. Daar had ik geen zin in dus kocht ik de gewone. Maak jij deze glutenvrije haverkoeken met mij?

 

gezonde glutenvrije haverkoeken maak je met deze ingrediรซnten

HET RECEPT

glutenvrije haverkoeken

Gezonde glutenvrije haverkoeken zonder suiker

Print het recept
mail het recept
in het recept
Print het recept
mail het recept
in het recept

Ingrediรซnten

  • 150 gram havermout (Rosies)
  • 1 banaan
  • 175 gram appelmoes
  • 1 flinke eetlepel kaneel
  • Handje rozijnen

 

Werkwijze glutenvrije haverkoeken

Ik gebruikte voor dit recept de haverpap appel van Rosies, hierin zitten stukjes appel en rozijnen. Dit geeft de koek extra smaak, maar je kan ook gewone glutenvrije havermout gebruiken en eventueel zelf meer rozijnen en stukjes appel toevoegen.

Prak de banaan goed, hierdoor wordt ie lekker smeuรฏg. Voeg daarbij de overige ingrediรซnten.

Goed roeren met een vork, zodat alles รฉรฉn geheel wordt.ย 

Maak vijf koeken en leg deze op een bakplaat. Bak ze zo’n 30 minuten in een op 180 graden voorverwarmde oven.

Even laten afkoelen en smullen maar. De haverkoek is heel zacht, smeuรฏg, maar door de havermout toch krokant. De appelmoes, banaan, rozijnen en kaneel geven ‘m veel smaak. Ook geeft een koek een paar uur een vol gevoel en is ie lang houdbaar, na vier dagen proefde ie nog lekker zacht en smaakvol. Ik heb er een nieuw gezond(er) tussendoortje bij.

Eventueel voeg je extra noten, gedroogd fruit (cranberry’s, abrikoos) of stukjes chocola toe.

Heb jij dit recept geprobeerd? Wij horen graag wat je ervan vond. Deel het in een reactie onder deze post.

Dit recept is geschreven door Harmke

Harmke

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *